Descoperire importantă pentru omenire, îngropată în curând. De ce s-a luat această decizie neobișnuită

Descoperire importantă pentru omenire, îngropată în curând. De ce s-a luat această decizie neobișnuită
Situri areheologice aproape distruse în Mexic

În toamna anului 2019, o furtună puternică a străbătut ruinele Teotihuacán. Metropola pre-aztecă cu piramide, este la 30 de mile nord-est de actualul Mexico City. În urma furtunii șapte site-uri au fost acoperite cu apă. Un torent de noroi și resturi treceau pe lângă rânduri de suveniruri la intrarea principală. Terenul curții centrale a orașului s-a îndoit și s-a spart. Într-o dimineață, Sergio Gómez, un arheolog al Institutului Național de Antropologie și Istorie din Mexic, a sosit la locul de muncă pentru a găsi o groapă de aproape trei metri lățime deschisă la poalele unei mari piramide cunoscute sub numele de Templul Șarpelui Plumed, în Teotihuacán. cadranul sud-estic. Descoperirea era, de fapt, un tunel secret, neștiut până atunci.

Mexicul va îngropa descoperirile arheologice de la Teotihuacán

Costurile pentru tratarea pandemiei de coronavirus i-au obligat pe arheologii mexicani să reîngroape o descoperire neobișnuită care combina caracteristici coloniale și pre-hispanice. Institutul Național de Antropologie și Istorie anunțase în 2019 că a găsit un tunel de control al inundațiilor la periferia orașului Mexico, care avea tehnici de construcție spaniole, cu sculpturi și simboluri aztece încorporate în el.

Institutul plănuise să facă o expoziție a tunelului ciudat, care se pare că a fost construit la începutul anilor 1600. A înlocuit un sistem aztec de control al inundațiilor anterior construit în anii 1400 pentru a proteja Mexico City, apoi o insulă înconjurată de lacuri puțin adânci, împotriva inundațiilor periodice. După ce spaniolii au cucerit capitala aztecă în 1521, au distrus părți ale sistemului prehispanic.

Dar institutul a declarat joi că arheologii vor acoperi pur și simplu descoperirile cu pământ din nou, în speranța că într-o zi va avea suficienți bani pentru a construi un sistem de protecție al sit-ului.

„Trebuie considerat că situația de urgență mondială COVID-19 a forțat toate nivelurile guvernamentale să acorde prioritate alocării de bani asistenței medicale pentru populație. Din acest motiv, proiectul arheologic a trebuit amânat.”, anunțau cei de la institut.

Situri areheologice aproape distruse în Mexic

Mexicul a trebuit să își extindă sistemul de spitale nespus de inadecvat și să cumpere vaccinuri și medicamente pentru a face față pandemiei, ceea ce a dus la 237.626 de decese confirmate de teste. Deoarece țara nu a dorit să cumpere un număr mare de teste, mulți oameni au murit fără a fi testați, iar numărul real al morților se crede că este de aproximativ 360.000, conform agenției AP.

Tunelul a fost descoperit într-un vechi zid de control al inundațiilor în timpul construcției unei linii de serviciu de autobuz cu bandă limitată. Experții speculează că simbolurile pre-hispanice ar fi putut fi așezate în zid, deoarece muncitorii indigeni au fost principala forță de muncă în timpul construcției sale.

Pietrele pre-hispanice sculptate au fost uneori folosite în bisericile și casele din epoca colonială, în parte deoarece spaniolii au folosit moloz din structuri indigene demolate ca material de construcție. Dar pietrele aztece găsite în tunel păreau să fie afișate în mod vizibil și intenționat în structură.

Tunelul este  un sistem de control al inundațiilor de diguri și căi navigabile construit pentru a proteja orașul istoric Tenochtitlan de apele în creștere. Tenochtitlan, considerat pe scară largă ca fiind capitala Imperiului Aztec, a prezentat numeroase sisteme de baraje pentru a preveni inundațiile din cauza ploilor torențiale, dar cuceritorii spanioli nu au reușit la început să aprecieze ingeniozitatea acestei infrastructuri indigene, distrugând multe dintre construcțiile prehispanice din primii ani de colonizare spaniolă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI