Descoperire de ultimă oră despre creierul uman. Asta explică multe despre unii oameni

Descoperire de ultimă oră despre creierul uman. Asta explică multe despre unii oameni
Descoperire despre creierul uman

Studiul identifică un circuit cerebral specific tipului de celulă asociat cu curiozitatea și comportamentele de căutare a noutății.

Descoperire de ultimă oră despre creierul uman

Curiozitatea este unitatea motivațională pentru explorarea și investigarea necunoscutului și efectuarea de noi descoperiri. Este la fel de esențial pentru supraviețuire, precum senzația de foame. Până de curând, mecanismele creierului care stau la baza curiozității și a comportamentului de căutare a noutăților nu erau clare. Cu toate acestea, cercetătorii de la Institutul Olandez pentru Neuroștiințe au descoperit acum un nou circuit cerebral care stă la baza curiozității și a comportamentului de căutare a noutăților.

Rezultatele au fost publicate în revista științifică Science. Curiozitatea, foamea și agresivitatea  determină trei comportamente diferite orientate către obiective: căutarea de noutăți, consumul de alimente și vânătoare. La animale aceste comportamente sunt compuse din acțiuni similare. Această similitudine a acțiunilor a făcut dificilă studierea căutării de noutăți la animale.

Soluție simplă

În ciuda unor tehnici bine dezvoltate pentru a studia circuitele creierului la șoarece, exista multe rezultate controversate si diferite in domeniul comportamentului motivational. Prin urmare, am ales o soluție simplă pentru a ne desfășura cercetarea: oferind șoarecelui libertatea de a alege ce vrea ”, spune Alexander Heimel, lider de grup la Institutul Olandez pentru Neuroștiințe.

Prin examinarea șoarecilor într-o baterie experimentală de obiecte noi și familiare și interacțiune socială, oamenii de știință au descoperit un circuit cerebral specific de tip celular al comportamentului care caută curiozitatea și noutatea.

Cercetătorul Mehran Ahmadlou explică:

„Prin creșterea activității creierului într-o anumită regiune cerebrală, interacțiunea cu specificații și obiecte noi în comparație cu obiecte familiare și alimente a crescut. Când am inactivat celulele din această regiune, profunzimea și durata investigației au scăzut ”.

Mai mult, cercetătorii au descoperit că neuronii specifici au fost mai activi în timpul investigațiilor profunde comparativ cu în timpul investigațiilor superficiale.

Calea curiozității

Folosind mai multe tehnici inovatoare, a fost descoperită o întreagă cale a mai multor regiuni cerebrale care transformă curiozitatea în acțiune la șoareci. Heimel a spus:

„Este pentru prima dată când această cale este descrisă. Acum putem începe să înțelegem, de exemplu, cum curiozitatea câștigă uneori dorința de securitate și de ce unii indivizi sunt mai curioși decât alții. Sunt încă multe despre care suntem curioși. ”

Încă nu se știe cum curiozitatea conduce la comportamentul de cercetare la oameni.

Heimel a mai spus:

„Încă știm puțin despre această zonă la oameni, deoarece este localizată adânc în creier și este dificil să măsurăm activitatea cu scanarea creierului.”

Dezvoltarea de noi tehnici poate duce la mai multă claritate în viitor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI