26 feb. 2021 | 18:33

Descoperire alarmantă a cercetătorilor din America. Ce se întâmplă cu tulpina covid-19

Știri generale
Descoperire alarmantă a cercetătorilor din America. Ce se întâmplă cu tulpina covid-19
Noi tulpine de SARS-COV2 găsite în New York

Cele mai recente informații din presa americană anunță descoperirea unei noi tulpine de SARS-COV2 în cel mai mare oraș american. New York-ul, cu o populație de peste 8 milioane de locuitori, a fost cel mai afectat de criză. Noile date sunt și mai alaramante, cu cât noua tulpină este și mai agresivă, spun specialiștii.

Noi variante COVID-19 găsite în New York

Pe măsură ce țara se luptă să vaccineze cât mai mulți americani împotriva COVID-19, atât New York, cât și California raportează noi variante de SARS-COV2 care ar putea fi mai contagioase decât tulpina inițială. Conform datelor noua tulpină de SARS-COV2 poate crea probleme de vaccinare.  În New York a fost descoperită o nouă variantă SARS-COV2 care poartă o mutație mai agresivă. Aceasta poate slăbi eficacitatea vaccinurilor COVID-19.

După ce a fost identificată, specialiștii au denumit-o varianta B.1.526. A fost descoperită pentru prima dată în noiembrie, iar acum reprezintă aproximativ una din patru secvențe virale într-o bază de date partajată de oamenii de știință, potrivit New York Times.

Într-o lucrare publicată astăzi de la Universitatea Columbia, autorii au remarcat o creștere constantă a ratei de detectare a cazurilor de noi variante de SARS-COV2. Datele au apărut încă de la sfârșitul lunii decembrie. Acum specialiștii au completat acele date cu cele de la jumătatea lunii februarie. Concluzia este că s-a înregistrat o creștere de 12,3% în ultimele 2 săptămâni.

Au fost detectate cazuri cu noua tulpină SARS-COV2 în New York. Noua tulpină amenință să facă din nou orașul un punct fierbinte de infecție virală. Ei spun că „setul unic de mutații vârfuri poate reprezenta, de asemenea, o provocare antigenică pentru intervențiile actuale”, cum ar fi vaccinurile și terapiile cu anticorpi monoclonali.

Tulpina dominantă de SARS-COV2 în alte 44 de state americane

În California, varianta SARS-COV2 – B.1.427 / B.1429 reprezintă acum peste 50% din cazuri în 44 de state, potrivit Washington Post. Cercetătorii cred că tulpina SARS-COV2 este mai transmisibilă din cauza unei mutații care permite virusului să se lege mai ușor de celulele receptorilor umani.

Niciunul dintre studiile privind variantele emergente din SUA nu este revizuit, astfel încât autorii avertizează că este nevoie de mai multe investigații și că trebuie făcute mai multe secvențieri genetice în toată țara pentru a identifica orice variante noi.

În ciuda noilor variante, infecțiile continuă să scadă în toată țara. Statele Unite au raportat 69.828 de noi infecții cu COVID-19 ieri și 2.284 de decese, potrivit trackerului Johns Hopkins COVID-19. În total, oficialii SUA au înregistrat 28.396.896 de cazuri și 507.803 de decese, conform hărții Johns Hopkins.

Pfizer și Moderna explorează varianta de protecție împotriva noii tulpini

Atât Pfizer, cât și Moderna au anunțat ieri că își testează vaccinurile ARNm împotriva variantelor actuale. În cazul Moderna, compania a livrat un nou vaccin care vizează varianta B1315  către Institutele Naționale de Sănătate din SUA.

Pfizer și BioNTech spun că testează dacă o a treia doză din vaccinul COVID-19 va declanșa un răspuns imun îmbunătățit împotriva noilor variante. Ei sunt, de asemenea, în discuții cu autoritățile de reglementare despre testarea unui nou vaccin modificat pentru a viza varianta B1351. Moderna a anunțat ieri că a livrat un vaccin împotriva variantei B1351 către NIH.

„Folosind flexibilitatea platformei noastre de ARNm, ne deplasăm rapid pentru a testa actualizările vaccinurilor care abordează variantele emergente ale virusului în clinică”, a declarat ieri într-un comunicat de presă Stephane Bancel, MBA, director executiv al Moderna.

Moderna se angajează să facă cât mai multe actualizări ale vaccinului. Compania speră să demonstreze că dozele de rapel, dacă este necesar, se pot face la intervale mai mici de timp. Acest aspect le va permite să furnizeze mai multe doze pentru comunitatea globală la sfârșitul 2021 și 2022.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EVZ.ro
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi majorările anuale
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
Capital.ro
Categoria de români care primește mii de euro de la stat prin programul "Prima Conectare 2024"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
AJUTOARE pentru români. Lista completă a celor care beneficiază
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro