Denise Rifai a dat postul TV în judecată. Decizia magistraților, ce se întâmplă acum

de: Sabina Anastasia
24 04. 2023

Denise Rifai a dat postul TV în judecată, acuzând conducerea grupului media că a continuat să difuzeze emisiunea al cărei format îi aparținea fără prezența sa pe micul ecran. Ce decizie au luat magistrații poți afla în rândurile de mai jos. Ce se întâmplă acum cu prezentatoarea de la Kanal D.

Denise Rifai a dat postul TV în judecată

Denise Rifai este una dintre cele mai cunoscute moderatoare de televiziune din România. S-a făcut remarcată pe micile ecrane datorită poziției sale critice față de politicieni. A realizat emisiuni politice timp de un deceniu, nouă ani activând la postul de televiziune Realitatea TV, unde a prezentat „Legile puterii”.

În anul 2020, Denise Rifai a decis să facă o schimbare pe plan profesional, acceptând propunerea Kanal D de a prezenta un nou program televizat cu un altfel de format, „40 de întrebări”. Moderatoarea și-a dat demisia de la Realitatea TV, însă se pare că relațiile între cele două părți nu au evoluat în mod plăcut.

În luna noiembrie a anului 2022, Denise Rifai a dat postul Realitatea TV în judecată. Jurnalista spune că, în ciuda faptului că a încheiat colaborarea cu trustul media, conducerea acestuia a continuat să îi difuzeze emisiunea încă doi ani de zile, cu o altă prezentatoare pe micile ecrane.

Moderatoarea „40 de întrebări cu Denise Rifai” susține că formatul emisiunii „Legile puterii” îi aparține în totalitate, fiind înregistrat la OSIM. Reprezentanții postului Realitatea TV vor să demonstreze, însă, contrariul.

Instanța i-a dat câștig de cauză jurnalistei

Realitatea TV ar fi preluat formatul emisiunii „Legile puterii” și l-ar fi folosit pentru a contura un nou program televizat, anume „România suverană”. Cea din urmă emisiune este prezentată, la momentul actual, de jurnalista Alexandra Păcuraru, pe care conducerea trustului a ales-o drept înlocuitoare pentru colega sa cu origini iordaniene.

Denise Rifai nu a fost mulțumită de hotărârea conducerii postului Realitatea TV, astfel încât a scos actele de la OSIM și a demonstrat în instanță că formatul emisiunii „România suverană” i-ar aparține. În luna martie 2023, magistrații de la Tribunalul București s-au pronunțat în dosarul ce vizează proprietatea intelectuală.

„Respinge excepţia lipsei de interes ca neîntemeiată. Stabileşte termen pentru continuarea judecăţii la 06.06.2023, ora 10:00. Se vor cita părţile. Reclamanta se va cita cu copie dosar marcă, în care a fost pronunţată hotărârea contestată nr. 229/09.12.2021, depus de către pârâta OSIM. Cu apel odată cu fondul. Pronunţată azi, 28.03.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția pe scurt pronunțată de magistrații de la Tribunalul București la sfârșitul lunii martie.

Conducerea Realitatea TV a făcut recurs la prima hotărâre a magistraților, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 6 iunie. Moderatoarea emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D nu a cerut daune conducerii postului Realitatea TV în dosarul ce are ca materie proprietatea intelectuală.