”Degeaba ai antrenori buni dacă n-ai bază de selecție.” Mesajul lui Dan Negru înainte de meciul România – Slovacia de la EURO 2024

de: Ionuț Vieru
26 06. 2024

În doar câteva ore va avea loc ultimul meci al „tricolorilor” din Grupa E de la Euro 2024, împotriva Slovaciei. Rezultatul acestui meci va decide dacă naționala noastră va merge mai departe în cursa către trofeul Euro.

Mesajul lui Dan Negru înainte de meciul României

Slovacia – România va avea loc astăzi, 26 iunie, începând cu ora 19:00, la Frankfurt și va fi transmis în direct la PRO TV. Elevii lui Edi Iordănescu se află pe primul loc în grupa E, după cele două meciuri disputate.

România a început în forță Euro 2024, câștigând în fața Ucrainei cu scorul impresionant de 3-0. Din păcate, al doilea meci, împotriva Belgiei, l-am pierdut cu scorul de 2-0, dar statisticile arată că naționala noastră a jucat mai bine ca niciodată.

Dan Negru, unul dintre cei mai influenți și îndrăgiți prezentatori TV din România, a distribuit un mesaj înainte meciului de astăzi, spunând că:

„Niște păcălici sunt politicenii îmbrăcăți azi în tricouri galbene pentru că ei se gândesc la următoarele alegeri nu la următoarele generații. David Popovici, Halep sau câteva meciuri bune ale Naționalei sunt excepții!

Dacă vreți să vedeți de ce dispare performanța în sport intrați într-o școală. Copiii sunt supraponderali, prost hrăniți,cu probleme de sănătate.

Degeaba ai antrenori buni dacă n-ai bază de selecție. Țările europene cu performanțe sportive au suprataxat demult zahărul, băuturile îndulcite, snacksurile sau alte alimente nocive.

Noi le promovăm în pauzele meciurilor la televizor și ne îndopăm copiii cu ele. Pentru că una e să te gândești la următoarele alegeri și altă e să te gândești la următoarele generații!”

Slovacii au citit jocul României, înaintea meciului decisiv

Stanislav Lobotka este unul dintre cei mai importanți jucători din tabăra Slovaciei. Mijlocașul spune că a identificat punctele slabe ale „tricolorilor”.

„Românii au arătat că se apără bine și că știu cum vor juca. România nu este o echipă care vrea să domine terenul, ci să se apere bine și să lovească pe contraatac sau să aștepte o greșeală a adversarilor.

Nu am scos calculatoarele încă pentru a calcula cum ne calificăm. Am obținut trei puncte (n.r. cu Belgia) la care nimeni nu se aștepta.

Nu va fi ușor, dar calificarea este încă în mâinile noastre. Ne-am fi dorit să fie deja decisă, dar trebuie să facem față ultimului meci și să ne concentrăm pe jocul nostru.

Jucăm un stil ușor diferit, românii sunt mai defensivi, joacă mai mult mingea și fac pauze rapide. Noi ne asumăm mai multe riscuri, iar atunci când pierdem mingea asta ne poate lăsa descoperiți. Dar când merge bine, poate fi un avantaj.

Uneori vorbim despre detalii pe care nu le poți vedea din exterior. De exemplu, cum să rămânem compacți și ce să facem pentru a pune cât mai multe probleme adversarilor”, a declarat Stanislav Lobotka