Decizie radicală în cazul Caracal! Familia Măceșanu, anunț neașteptat. Ce se întâmplă acum

Decizie radicală în cazul Caracal! Familia Măceșanu, anunț neașteptat. Ce se întâmplă acum

Familia Alexandrei Măceșanu a făcut un anunț neașteptat, transmis public de către Alexandru Cumpănașu. Miercuri, 3 iunie, magistrații vor decide dacă se reia ancheta sau dacă se continuă procesul.

Cazul Caracal: familia Măceșanu, anunț neașteptat

Alexandru Cumpănașu a transmis, în noaptea de luni spre marți, prin intermediul rețelelor de socializare, un mesaj care vizează direct ceea ce se va întâmpla în continuare în cazul Caracal. Familia Măceșanu a decis solicitarea de disjungere a cazului Alexandrei de cazul Luizei. Cererea va fi făcută indiferent de ce vor decide magistrații miercuri, 3 iunie, anume dacă se reia ancheta sau dacă se continuă procesul.

„Dragi români, în urma consultării familiei mele cu domnul avocat Moldovan, am luat decizia solicitării (indiferent de decizia de miercuri a instanței) de disjungere a cazului Alexandrei de cazul Luizei‼ Rămânem cu tot sufletul aproape de familia Luizei și o asigur personal pe doamna Melencu de tot sprijinul nostru în continuare‼️”, a scris Cumpănașu.

Motivul

Alexandru Cumpănașu a menționat în mesajul său că DIICOT a tras de timp în rezolvarea cazului dispariției nepoatei sale, adăugând o altă victimă, Luiza Melencu, chiar dacă, spune acesta, ”nu există nicio probă” că Dincă ”a răpit-o măcar”.

„Juridic, DIICOT a TRAS DE TIMP în rezolvarea cazului Alexandrei adăugând încă o victimă despre care nu există nici o probă ca el a răpit-o măcar (audieri infinite, cercetare la fața locului, etc)‼️”, spune Cumpănașu, care consideră că ”această conexare a dat lui Dincă și DIICOT timpul necesar și pârghiile de a tărăgăna ancheta‼️ Ne vom putea face apărarea fără a depinde de alte părți implicate dar și accelerarea obținerii adevărului în cazul Alexandrei‼”, a scris acesta.

Detalii despre caz

Gheorghe Dincă se află în arest preventiv din data de 27 iulie 2019, iar mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit de mai multe ori. Conform Codului penal, durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezolnabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile.

La începutul anchetei DIICOT, acuzatul a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. Totodată, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal. Ulterior, acesta și-a schimbat declarația, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că rămășițele găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul principalului suspect în acest caz aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă experții nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI