Decizie istorică. Suprafața României, mai mare cu 9.700 de kilometri pătrați. Cum a fost posibil

Decizie istorică. Suprafața României, mai mare cu 9.700 de kilometri pătrați. Cum a fost posibil
Suprafața României s-a mărit cu 9.700 de kilometri pătrați

Suprafața României s-a mărit pe data de 3 februrie 2009. Ce arată datele actualizate de către Agenția Național de Cadastru și Publicitate Imobiliară și care sunt premierele pe care românii ar trebui să le sărbătorească an de an la data specificată?

România și-a mărit suprafața cu 9.700 de kilometri pătrați

Suprafața României a crescut până la 238.397 kmp, arată actualizarea realizată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), conform Institutului Național de Satistică, citat de News.ro. Toate documentele oficiale și site-urile de informații au actualizat informațiile referitoare la suprafața țării noastre pe care se bazează proiecția cartografic oficială a României – proiecția stereografică 1970, printr-un decret din 1971. Subliniem că suprafața continuă să se modifice sub efectul schimbării Dunări sau cursurilor râurilor care reprezintă frontierele cu statele vecine – Prut, Tisa, Mureș, dar în special țărmul Mării Negre.

„Suprafaţa totală a teritoriului este de 238.397 km2. Suprafaţa totală a României a fost actualizată de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în conformitate cu prevederile Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr.7/1996, cu modificările şi completările ulterioare”
Raport INS

 Povestea din spatele suprafeței mărite a României cu 9.700 de kmp
Povestea din spatele suprafeței mărite a României cu 9.700 de kmp

Cea de-a 100-a Hotârăre a Curții Mondiale

În urmă cu 7 ani, pe data de 3 februarie 2009, țara noastră devenea mai mare, bucurându-se de prima și unica extindere de jurisdicție suverană și drepturi suverane ale României de la Marea Unire din 1918. Românii sărbătoresc pe 3 februarie 9.700 de kmp de platou continental și zona economică exclusiv a noastră, soluționarea definitivă a unui diferent politic complicat ce a durat peste 40 de ani, favorizarea asperităților din relația româno-ucraineană, dar și numărul care ne-a adus noroc – cea de-a 100-a Hotârăre a Curții Modiale adoptată cu unanimitate și nu numai.

„La finalul Procesului, ne-am amuzat calculând cât ne-a costat metrul pătrat de Mare Neagră, câştigată la Curte: la suma de 630 de mii de euro, cât a cheltuit statul român în cei 4 ani, 4 luni şi 18 zile de proceduri, împărţită la cei 9700 km² câştigaţi, revin aproape 65 de euro pe kilometru pătrat. Cred ca a fost, în cele din urmă, o cheltuială eficientă.”
Sursa: contributors.ro

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI