Decizie de ultimă oră în cazul Sorinei Săcărin. Ce au anunțat acum autoritățile române

Decizie de ultimă oră în cazul Sorinei Săcărin. Ce au anunțat acum autoritățile române

Decizia ÎCCJ în cazul Sorinei Săcărin: Secția Specială a încălcat dreptul la liberă circulație al fetei din Baia de Aramă dată spre adopție în SUA.

Decizie în cazul Sorinei Săcărin

După o decizie definitivă care aproba adoptarea Sorinei de cuplul de români stabiliți în SUA, executorii judecătorești, însoțiți de un procuror din Craiova, au mers să preia copila din familia asistentei sociale care o avea în grijă. Imaginile cu fata luată pe sus de reprezentanții autorităților au dus la deschiderea unei anchete, iar pentru că un magistrat a fost implicat, ancheta a fost preluată de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

În cadrul investigațiilor, procurorul de caz le-a impus părinților adoptivi să nu iasă cu Sorina din țară și au reținut pașaportul acesteia, pe care l-au returnat după o lună familiei.

Decizie de ultimă oră în cazul Sorinei Săcărin. Ce au anunțat acum autoritățile române
Secția Specială a încălcat dreptul la liberă circulație al Sorinei, fata din Baia de Aramă dată spre adopție în SUA 

Familia Săcărin a cerut judecătorilor să constate că măsura procurorilor a încălcat dreptul minorei la liberă circulație, solicitare admisă printr-o decizie definitivă a Curții.

Sorina este fericită în America. Statul român monitorizează adopţia

În ceea ce privește erorile făcute în derularea acestui proces de adopție, președintele ANDPDCA, Mădălina Turza, a declarat că lucrul cel mai grav a fost faptul că asistentul maternal a încercat manipularea emoțională a copilului: „Dincolo de scandalul cu procurorii şi aşa mai departe, care sunt din sfera Parchetului, problema cea mare e legată de asistentul maternal, care a încercat să blocheze procesul de adopţie. foarte grav mi se pare faptul că asistentul maternal a încercat manipularea emoțională a copilului”.

Turza a atras atenția că un copil din sistemul de protecție nu face diferența dintre asistentul maternal și familie, iar asistentul maternal nu trebuie să sperie copilul cu privire la plecarea sa la familia de adopție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI