Decizie de ultimă oră în cazul medicului Mircea Beuran. Ce a stabilit instanța

de: Redacția
14 02. 2020

În urma deciziei stabilite de Tribunalul București, medicul Mircea Beuran poate fi arestat în urma dosarelor penale deschise pe numele lui. Care este decizia de ultima oră luată de judecători?

Decizie de ultimă oră în cazul medicului Mircea Beuran

Medicul Mircea Beuran, fost șef al clinici de chirurgie și în același timp membru al Partidului Social Democrat, a fost adus astăzi în fața judecătorilor din cadrul Tribunalului București, având o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Mircea Beuran este reținut pentru faptul că ar fi luat mită pe timpul în care era președinte la Senatul Universitar și director la Departamentul 10 de Chirurgie, conform unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție.

Medicul inculpat, pe data de 18 decembrie 2018, a acceptat mită de la persoană ce era medic într-o unitate de spital din București. Suma pe care a primit-o a fost în valoare de 10.000 de euro, pentru îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle de serviciu. Acesta a asigurat câștigarea lui a unui concurs pentru un post de asistent universitar în specialitatea de chirurgie generală, ce se afla în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, conform unui comunicat de presă.

Decizie de ultimă oră în cazul medicului Mircea Beuran. Ce a stabilit instanța

Ce fapte a mai cauzat în trecut Mircea Beuran?

Decizia ce a fost discutată în Tribunalul București pentru reținerea lui Mircea Beuran poate fi aplicată până în jurul orei 20:00, când ordonanța de reținere va expira. Atunci va părăsi Arestul Capitalei și va fi în arest la domiciliu în următoarele 30 de zile, însă cu decizia de a contesta.

Medicul mai are un dosar penal deschis pe numele său, acesta îl vizează în legătură cu cazul femeii care a fost arsă pe masa de operație. În timp ce conducea secția de chirurgie a Spitalului Floreasca a fost eliberat din postul de șef, în urma apariției acestui scandal. Mircea Beuran a ajuns în liga mare a politicii în ultimii 20 de ani, ceea ce face ca suspiciunile de la DNA în cazul lui să fie din ce în ce mai mari.