Decizia șocantă pe care a luat-o Putin. Vrea să-și lichideze prietenul și să preia controlul total

Decizia șocantă pe care a luat-o Putin. Vrea să-și lichideze prietenul și să preia controlul total
Pe cine vrea sa asasineze Vladimir Putin

Vladimir Putin ar fi luat o decizie șocantă împotriva unui prieten de-al său. Șeful de la Kremlin ar dori lichidarea acestuia după care în locul lui ar urma să vină o persoană deja identificată de liderul rus. Scenariul a fost avansat de analiștii americani de la Robert Lansing Institute.

Vladimir Putin ar fi ordonat asasinrea unui președinte de țară. Care este motivul incredibil

Analiștii americani de la Robert Lansing Institute (RLI) au anunțat printr-un articol pe site-ul propriu că Vladimir Putin ar intenționa să-l lichideze pe Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului.

Articolul respectiv a fost publicat joi, 25 noiembrie, cu titulul  „Kremlinul complotează să-l lichideze pe Lukașenko și vrea să preia controlul asupra armatei bieloruse”.

Belarus ar urma să se alăture Rusiei în războiul împotriva Ucrainei

 „La instrucțiunile președintelui rus Vladimir Putin, la întoarcerea sa de la ultimul summit CSTO (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, n.red.), serviciile de informații militare ruse ar putea încerca în zilele următoare să urmărească un scenariu care implică o tentativă de asasinat asupra președintelui belarus Alexandru Lukașenko, sau o uzurpare a lui cu scopul de a-l intimida pentru a ordona în cele din urmă trupelor sale să se angajeze direct în războiul împotriva Ucrainei, alături de trupele rusești”, a anunțat Institutul de studii americane Robert Lansing, citând surse din conducerea armatei ruse.

Serviciul de Informații Militare Ruse a început să își facă temele

Astfel, Serviciul de Informații Militare Ruse (GRU) studiază scenariul care implică asasinarea lui Aleksandr Lukașenko, în urma căreia funcțiile acestuia ar urma să fie preluate de secretarul general al CSTO, Sanislav Zas, cunoscut un om loial Rusiei și aflat sub controlul GRU.

Conform scenariului pus la cale, Sanislav Zas ar urma să trimită Belarus alături de Rusia în război, motivând prevenirea amenințărilor militare din Ucraina și Polonia.

Pe cine vrea Putin să arunce vina lichidării lui Aleksandr Lukașenko

În ambele scenarii, fie că președintele Belarus va fi asasinat, fie că va rămâne o tentativă de asasinat eșuată, ambele ar urma să fie prezentate „dovezi” fabricate ale „implicarii Ucrainei și Poloniei sub îndrumarea informațiilor NATO”, care ar oferi un pretext formal pentru participarea trupelor belaruse în operațiuni de luptă în Ucraina.

De ce va cere Belarus aderarea la Rusia

Nu în ultimul rând, după ce noul președinte al Belarus ar urma să fie instalat în scaunul lui Aleksandr Lukașenko, acesta ar urma să anunțe aderarea țării la Rusia.

Motivul ar urma să fie anunțat ca fiind amenințarea Belarus de către  Ucraina și Polonia.

Urmăriți Playtech.ro și pe