Decizia luată de sociologul Alfred Bulai după ce a fost acuzat că le-a făcut avansuri studentelor: „Vă rog să mă înțelegeți”

de: Ionuț Vieru
29 07. 2024

Sociologul Alfred Bulai este acuzat că, de-a lungul a trei decenii, ar fi abuzat din punct de vedere sexual de studentele pe care le-a avut. Ce decizie a luat acum profesorul?

Alfred Bulai a depus cerere de pensionare

Cel mai bun sociolog din România, așa cum a fost numit, Alfred Bulai a fost acuzat de mai multe foste studente că le cerea să se dezbrace. Cu unele a întreținut chiar și relații intime, a relatat site-ul snoop.ro.

În vârstă de 61 de ani, sociologul a făcut cerere de pensionare din SNSPA, informație confirmată chiar de el pentru Libertatea. De asemenea, a declarat că își va prezenta punctul de vedere în fața comisiei de etică din SNSPA, după care va veni cu precizări ample.

„O să am detalii și poziții clare doar după ce prezint poziția mea în Comisia de etică din SNSPA. Vă rog să mă înțelegeți că trebuie să ofer toate lămuririle mai întâi colegilor din Comisia de Etică”, a declarat Alfred Bulai pentru Libertatea.

Alfred Bulai este șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București. Poliția din București a anunțat că a demarat o investigație în acest caz.

Rectorul SNSPA a cerut retragerea lui Alfred Bulai din funcția de director

Rectorul SNSPA a cerut retragerea lui Alfred Bulai din funcția de director al Departamentului de Sociologie și suspendarea de la cursuri, după acuzațiile de agresiune sexuală.

„Imediat după apariția acuzațiilor în presă, rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după consultarea cu președintele Senatului SNSPA, prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, și cu decanul Facultății de Științe Politice, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, s-a autosesizat și a solicitat Comisiei de Etică a SNSPA o analiză urgentă și detaliată a situației.

Comisia va strânge toate probele necesare și va audia toate părțile implicate pentru a stabili faptele și va aplica sancțiunile corespunzătoare, dacă se impun”, a transmis universitatea.

De asemenea, SNSPA a mai transmis că rectorul Remus Pricopie i-a cerut decanului Cristian Pîrvulescu să convoace Consiliul Facultății de Științe Politice.