26 sept. 2022 | 11:59

Decizie categorică a NATO împotriva Rusiei. Cum va reacționa Occidentul dacă Vladimir Putin va ataca cu arme nucleare Ucraina

News
Decizie categorică a NATO împotriva Rusiei. Cum va reacționa Occidentul dacă Vladimir Putin va ataca cu arme nucleare Ucraina
Vladimir Putin, vizat direct de NATO Sursă foto: lefteast.org

Amenințările nucleare făcute de Vladimir Putin privind Ucraina și Occidentul nu au rămas fără un răspuns dur din partea NATO. În urmă cu puțin timp, au apărut primele avertismente clare la adresa lui Vladimir Putin, în cazul în care acesta va decide să lanseze atacuri cu arme nucleare împotriva Ucrainei. Află primele planuri conturate de Occident pentru a se răzbuna pe Rusia dacă își va îndeplini amenințările.

Prioritatea Occidentului după amenințările transmise de Putin

Cinci oficiali occidentali au dezvăluit sub condiția anonimatului ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar ataca nuclear Ucraina. Potrivit publicației Financial Times, „răspunsul ar declanșa o ripostă militară cu arme convenționale din partea statelor occidentale, pentru a pedepsi Rusia”, susțin oficialii NATO.

În acest moment, oficialii capitalelor occidentale conturează planuri de urgență în cazul în care Vladimir Putin, pus la zid din cauza eșecurilor suferite pe câmpul de luptă, va dori să se răzbune cu singura armă pe care o mai are la dispoziție.

Potrivit sursei citate, atât SUA, cât și Ucraina, au în vedere aceste posibile atacuri catastrofale, motiv pentru care există în curs scenarii de protecție și de siguranță.

“Evaluarea Occidentului este că avertismentele lui Putin că nu blufează cu privire la lansarea atacurilor nucleare asupra Ucrainei sunt menite să redea un oarecare avânt după eșecurile armatei sale pe câmpul de luptă. (…)

SUA au discutat, de asemenea, scenarii cu ucrainenii despre posibila utilizare a armelor nucleare de către Rusia și au făcut scenarii de protecție și siguranță”, anunță sursa citată.

Planul lui Vladimir Putin, dat peste cap de aliații Ucrainei

Mai mult, cei cinci oficiali occidentali aflați sub protecția anonimatului au dezvăluit că planurile lui Vladimir Putin de a intimida Ucraina, SUA și Occidentul cu amenințările nucleare nu au făcut decât să obțină opusul a ceea ce și-a propus, drept urmare, în aceste momente, Occidentul este mai unit ca niciodată pentru a proteja Ucraina și siguranța fiecărei țări membre NATO.

„Dacă el crede că amenințarea va intimida Ucraina să capituleze sau să renunțe la 20% din teritoriul său, sau să ne intimideze pe ceilalți să nu ajutăm Ucraina , s-a întâmplat opusul”, a transmis un înalt oficial american.

Alți doi oficiali au dezvăluit că Vladimir Putin nu va fi confruntat cu o contraofensivă nucleară, în cazul în care acesta va ataca Ucraina, ci mai degrabă, NATO va folosi răspunsuri militare convenționale, ajutând Ucraina cu ai multe arme.

Un răspuns ferm la amenințările lui Vladimir Putin l-a avut și Jake Sullivan, consilier pentru securitate naţională al Casei Albe, care i-a transmis Rusiei că va „suporta consecințe catastrofale dacă va depăși limitele”.

Avertismentul a fost făcut, duminică, moment în care a anunțat și faptul că SUA și Rusia s-au aflat în contact frecvent pentru a discuta situația din Ucraina, cât și repercursiunile pe care Rusia le-ar suferi, dacă își va concretiza amenințările.

Consilierul pentru securitatea națională a Casei Albe a reamintit că SUA va continua să ofere ajutor Ucrainei, a cărei distrugere este vizată de liderul rus.

„Putin rămâne hotărât să elimine poporul ucrainean, despre care nu crede că are dreptul să existe. Aşa că va continua să încerce şi noi trebuie să continuăm să venim cu arme, muniţie, informaţii şi tot sprijinul pe care îl putem furniza”, a transmis Sullivan duminică.

 

 

 

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro