De unde sunt aduse fructele şi legumele BIO de la Lidl. Mulţi români le cumpără fără să aibă habar

de: Ștefan R. Apostol
10 05. 2023

Majoritatea dintre noi, atunci când ne propunem să facem cumpărăturile la Lidl, căutăm cele mai bune produse, indiferent despre ce vorbim. Dar ți-ai pus întrebarea de unde sunt aduse fructele şi legumele BIO de la Lidl? Din păcate mulţi români le cumpără fără să aibă habar. Așa că ne-am propus să aflăm de unde vin aceste produse, catalogate ca fiind BIO. Citește mai departe și află care este realitatea.

Desideratele gigantului Lidl și fructele și legumele BIO

Atunci când vorbim de termenul BIO, în mod clar ne gândim la acele legume și fructe cultivate în mod natural, fără a se folosi substanțe chimice de tratare, creștere și protejare a culturilor.

De altfel, unul din desideratele Lidl spune că „Lidl se angajează să se aprovizioneze cu fructe și legume de înaltă calitate de la ferme și lucrăm îndeaproape cu toți factorii pentru a ne asigura că produsele sunt obținute și produse în mod responsabil, fiecare pachet putând fi urmărit până la ferma de origine.” Dar, cu toate astea, ar trebui să ne întrebăm „de unde sunt aduse fructele şi legumele BIO de la Lidl?

Vezi și: De unde provine carnea BIO din magazinele LIDL România. Detaliul de pe etichetă la care să fii atent

Gigantul german a avut o creștere a vânzărilor de produse ecologice

În ultimii ani, gigantul german preconiza o creștere a vânzărilor de produse ecologice, mai ales când vine vorba de fructele şi legumele BIO. De exemplu, Lidl Elveția a înregistrat în 2022 o creștere a vânzărilor de produse ecologice de 3% de la an la an, în ciuda unei scăderi de 2,2% a consumului de alimente ecologice în Elveția.

Vezi și: Ministrul Agriculturii, decizia momentului privind scandalul legumelor tratate cu substanțe toxice care ajungeau pe rafturi la categoria BIO

De asemenea, la nivel european, în ultimii cinci ani, retailerul a reușit să își cvadrupleze cifra de afaceri din produse bio. Conform datelor, mai mult de 300 de produse ecologice sunt acum disponibile în magazinele Lidl, ceea ce înseamnă că peste 10% din toate produsele alimentare vândute de discounter au certificare ecologică.

De unde sunt aduse fructele şi legumele BIO de la Lidl?

Pe plan local, retailerul a înregistrat o creștere a opțiunilor de achiziție a acestor produse BIO, iar reprezentanții retailerului se laudă cu faptul că întreaga sa gamă de produse BIO are în vedere sănătatea clienților săi, și din acest motiv calitatea primează.

Dar, deși la nivel național există producători agricoli care ar putea deveni furnizori de fructe și legume BIO, gigantul preferă, de exemplu, să aducă din Italia merele verzi, merele roșii și morcovii BIO, sau ardeii capia și portocalele bio din Grecia.

Vezi și: De unde vin, de fapt, legumele şi fructele vândute pe marginea drumului sau la poartă. Românii dau bani frumoşi crezând că sunt din grădină

Mergând mai departe, aflăm că parte din fructele şi legumele BIO de la Lidl provin și din Spania, vorbind aici de roșiile cherry sau de afinele bio. De cealaltă parte a oceanului, mai exact din Argentina, Lidl importă perele bio, și multe altele.  Cu alte cuvinte, multe din fructele şi legumele BIO de la Lidl vin din alte țări, și într-un procent extrem de mic de pe piețele interne de profil.