Dragnea, întrebat despre victoria Codruței Kovesi în Parlamentul European: „I don’t speak English”

de: Iorgu Ianusi
27 02. 2019

Liviu Dragnea a stârnit amuzamentul jurnaliștilor și critici vehemente în Parlament din partea opoziției după ce a răspus „I don’t speak English” unei jurnaliste străine care încerca să obțină o reacție de la șeful PSD despre faptul că Laura Codruța Kovesi a devenit favorită pentru funcția de procuror-șef al Uniunii Europene.

Președintele Camerei Deputaților a fost abordat de jurnaliști pe holurile Parlamentului. Liderul PSD a ingorat întrebările în limba română dar a reacționat la insistențele unei jurnaliste străine.

„I don t speak english” a replicat Liviu Dragnea în momentul în care a fost întrebat ce părere are despre votul pentru funcția de procuror șef european din comisia pentru Libertăți Civile – LIBE – din Parlamentul European, unde Codruța Kovesi a ieșit învingătoare în fața celorlalți doi candidați.

Șeful PSD a refuzat dialogul și a zâmbit la insistențele jurnalistei străine. Potrivit înregistrării publicate de agenția de știri Mediafax, a ingorat și întrebările în limba română.

După ce marți seară a adunat cele mai multe voturi în Comisia pentru Buget – CONT – a Parlamentului European, Laura Codruța Kovesi a primit miercuri cele mai multe voturi în comisia pentru Libertăți Civile – LIVE –  și anume, 26 de voturi. Jean-François Bohnert, procuror francez a primit 22 de voturi iar candidatul german,  Andres Ritter, un singur vot.