De ce trebuie să ții mațele cârnaților în apă rece înainte să-i prepari. Trucul secret pe care îl știu gospodinele

de: Iulia Statie
22 12. 2021

Multe gospodine pregătesc cârnați de casă în această perioadă pentru ca toată familia să se bucure de bucate tradiționale. Ele se folosesc de numeroase rețete și trucuri pentru a avea cea mai bună mâncare. Există un truc uluitor care o să îi ajute pe toți românii să obțină preparate gustoase.

Cum prepari cei mai buni cârnați. O să te lingi pe degete

Gândurile tuturor sunt la mesele îmbelșugate de Crăciun din această perioadă. Românii abia așteaptă să se bucure de bucate românești alături de cei dragi, să savureze un pahar de vin și să desfăcă numeroase cadouri. Toată lumea a fost curprinsă de atmosfera plină de magie!

Cârnații de casă sunt nelipsiți de Crăciun. Gospodinele se folosesc de carne tocată, slănină, ceapă, usturoi, dar și multe alte condimente pentru a se ridica la înălțimea așteptărilor. Ele reușesc să le pună rudelor pe masă unele dintre cele mai delicioase preparate de sărbători.

De ce trebuie să folosești apă rece când prepari cârnații de casă

Cu toate acestea, există un truc pe care nu îl știu foarte mulți români. Mațele se usucă de foarte multe ori, așa că gospodinele le pun în apă rece pentru a se asigura că nu o să existe probleme. O să observi efecte uluitoare dacă recurgi la acest secret.

De asemenea, usturoiul trebuie să fie tocat și amestecat cu puțină apă rece înainte de a fi incorporat în compoziție. Acest ingredient oferă un plus de savoare atunci când faci cârnați de casă. Apa rece o să te salveze de fiecare dată, așa că trebuie neapărat să profiți de trucul uluitor!

Sfat de aur. Ce trebuie să știe toți românii

În același timp, bucătarii îi sfătuiesc pe români să se folosească de mațe cât mai subțiri pentru a găti cât se poate de repede cârnații. În cazul în care ele miros neplăcut, atunci ar trebui să fie lăsate în apă, alături de sare și piper. Orice fel de mireasmă bizară o să fie îndepărtată în acest mod!

„Compoziţia de cârnaţi se introduce în maţe. Este important ca acestea să fie cât mai subţiri deoarece astfel cârnaţii vor fi mai gustoşi şi se vor găti mai uşor. Este recomandat că cumpăraţi intestine gata curăţate din comerţ.

Persoanele care vor să folosească maţele de la porcul pe care l-au tăiat trebuie să le cureţe extrem de bine. Acestea trebuie ţinute în apă rece cu sare şi puţin piper pentru a înlătura orice fel de miros neplăcut.”, a spus bucătarul Marian Toma.