19 aug. 2022 | 07:57

De ce trebuie să ţii cartofii în apă rece 30 de minute înainte de a-i prăji. Doar bucătării de top folosesc acest truc

Diverse
De ce trebuie să ţii cartofii în apă rece 30 de minute înainte de a-i prăji. Doar bucătării de top folosesc acest truc
De ce trebuie să ţii cartofii în apă rece înainte de a-i prăji. Ce se ascunde în spatele secretului celor mai buni cartofi prăjiți.

Cu ajutorul unei mici tehnici, poți ridica cel mai elementar fel de mâncare la nivelul unuia extraordinar. Obișnuim să gătim cartofii prăjiți doar punându-i în ulei și așteptând să devină crocanți. Însă nu astfel tratează situația cei mai buni bucătari din lume. Află de ce trebuie să ţii cartofii în apă rece înainte de a-i prăji, timp de jumătate de oră.

De ce trebuie să ţii cartofii în apă rece înainte de a-i prăji

Pe lângă gust și aromă, ceea ce face diferența în cazul cartofilor prăjiți este textura. Un cartof prăjit corect trebuie să fie pus în ulei de două ori: o dată la o temperatură mai scăzută și apoi, din nou, când uleiul este încins. În acest fel, interiorul cartfului va fi cremos, iar exteriorul său perfect crocant. Dacă respecți acest pas, cartofii tăi vor ieși mai buni decât la fast-food.

Înainte de acest pas însă, secretul celor mai buni cartofi prăjiți constă în a-i lăsa timp de jumătate de oră în apă rece. Probabil vă întrebați care este motivul pentru care trebuie să apelați la acest demers. Ei bine, lăsând cartofii în apă rece timp de 30 de minute înainte de a-i pune în ulei, se extrage amidonul.

Amidonul trebuie extras din cartofi deoarece acesta împiedică rumenirea lor. Cu cât cartofii sunt mai tineri, cu atât procesul de înmuiere în apă trebuie să fie mai lung. Specialiștii în ale bucătăriei recomandă să fie lăsați în apă timp de 30 de minute, aproximativ.

În rândurile următoare vom prezenta o rețetă simplă cu ale cărei instrucțiuni poți găti cei mai buni cartofi prăjiți. Probabil, unii pași vi se vor părea inediți. Ieșiți din zona de confort și preparați cei mai crocanți și aromați cartofi pe care i-ați gustat vreodată.

Rețetă pentru cei mai buni cartofi prăjiți

Pentru început, tăiați cartofii în bucăți egale, pentru ca aceștia să se gătească uniform. Puteți să îi decojiți sau nu, în funcție de preferință. Dacă nu decojiți cartofii, spălați-i bine înainte de a-i tăia.

Puneți cartofii într-o cratiță mică, dar adâncă, plină cu apă rece. Păstrați-i în apă rece timp de 30 de minute, dacă vreți să obțineți cartofi cu interior cremos și exterior crocant. Scoateți-i din apa rece și lăsați-i la fiert timp de cinci minute. Apoi, scoateți cartofii din cratiță și lăsați-i la uscat pe prosoape de hârtie, timp de aproximativ zece minute.

Asigurați-vă că aceștia sunt uscați înainte de a-i pune la prăjit din nou. Îi puteți tampona cu prosopul de hârtie, dacă este necesar. Când cartofii sunt bine uscați, prăjiți-i din nou într-o friteuză sau într-o oală mare. Prăjiți cartofii în loturi mici astfel încât să se gătească uniform.

PlaySport
A umilit-o public pe Anamaria Prodan: „Îi dau bani lunar: 2.000 de euro! Cere și extra”
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
Nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară din locuință. Cum a fost păcălit de chiriași proprietarul unei case din Brașov
Cancan.ro
Cristian Cioacă a comis-o din nou, la 17 ani de la dispariția Elodiei Ghinescu: „I-a luat tot, și viața, și tot ce…”
GSP.ro
Nu a ținut pasul. O artistă faimoasa a dat detalii picante din dormitor: „Am făcut sex de peste 10 ori în vacanță. Se putea și mai bine”
Stirile PROTV
Cine este femeia al cărei cadavru tranșat a fost descoperit pe marginea autostrăzii A1. „S-a găsit încă o mână și un picior”
Romania TV
Se scumpesc ţigările! Cât va ajunge să coste un pachet începând de mâine
Capital.ro
S-a schimbat legea. Ești obligat să faci depășirea în acest mod. Puțini șoferi au aflat
EVZ.ro
Val de cutremure în România. Când va veni marele seism
Adevarul
La ce se uită de fapt musafirii când vor să știe cât de curată este casa gazdelor. „Așa ne-am despărțit eu și fosta logodnică după ce i-am vizitat părinții“
BZI.ro
Simona Halep a făcut o schimbare radicală de look! Fanii nu au știut inițial cine este – FOTO
Spynews.ro
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Libertatea.ro
Momentul în care un medic este „înghițit” de trotuarul care s-a surpat brusc, în centrul unui oraș brazilian. Bărbatul și-a fracturat femurul
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Schimb de replici între Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu, imediat după cununia civilă! Oana Moșneagu nu a mai suportat și a intervenit: ”Ăștia suntem noi!”
Redactia.ro
Anamaria Prodan i-a propus lui Gigi Becali să-i fie naș la nunta cu Ronald Gavril. ”Da, m-am împăcat cu Gigi!”
Digisport.ro
Zodii cărora viața li se schimbă radical după Eclipsa de soare din 8 aprilie. Transformări și noutăți la tot pasul
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
SUA avertizează: China ajută Rusia să câștige războiul cu Ucraina. Îi trimite echipamente și imagini de pe front
Digi24
Un mare actor, iubit de public, a ajuns de nerecunoscut! Imaginile au emoționat mii de oameni
Unica.ro
Se vinde o fabrică legendară. A fost unică în România
EVZ.ro
CRBL și Elena, soția lui, vor divorța! Cei doi au ales să se separare, după 16 ani de căsnicie: „Cu inimile împovărate de tristețe...” / FOTO
Spynews
CARNEA care NU se mai găsește în magazinele din România. Oamenii sunt furioși
Capital.ro
Cutremur în Muntenia, Brăila. Este al doilea seism produs în mai puţin de 24 de ore. Reacţia oamenilor
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Ce i-a transmis public Cristina Ciobănașu lui Vlad Gherman după ce s-a căsătorit. Reacția actorului a venit imediat. Ce i-a răspuns
Avantaje
VLADIMIR PUTIN a DECIS! E cutremur în RUSIA!
Mediaflux
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro