De ce trebuie să ţii cartofii în apă rece 30 de minute înainte de a-i prăji. Doar bucătării de top folosesc acest truc

De ce trebuie să ţii cartofii în apă rece 30 de minute înainte de a-i prăji. Doar bucătării de top folosesc acest truc
De ce trebuie să ţii cartofii în apă rece înainte de a-i prăji. Ce se ascunde în spatele secretului celor mai buni cartofi prăjiți.

Cu ajutorul unei mici tehnici, poți ridica cel mai elementar fel de mâncare la nivelul unuia extraordinar. Obișnuim să gătim cartofii prăjiți doar punându-i în ulei și așteptând să devină crocanți. Însă nu astfel tratează situația cei mai buni bucătari din lume. Află de ce trebuie să ţii cartofii în apă rece înainte de a-i prăji, timp de jumătate de oră.

De ce trebuie să ţii cartofii în apă rece înainte de a-i prăji

Pe lângă gust și aromă, ceea ce face diferența în cazul cartofilor prăjiți este textura. Un cartof prăjit corect trebuie să fie pus în ulei de două ori: o dată la o temperatură mai scăzută și apoi, din nou, când uleiul este încins. În acest fel, interiorul cartfului va fi cremos, iar exteriorul său perfect crocant. Dacă respecți acest pas, cartofii tăi vor ieși mai buni decât la fast-food.

Înainte de acest pas însă, secretul celor mai buni cartofi prăjiți constă în a-i lăsa timp de jumătate de oră în apă rece. Probabil vă întrebați care este motivul pentru care trebuie să apelați la acest demers. Ei bine, lăsând cartofii în apă rece timp de 30 de minute înainte de a-i pune în ulei, se extrage amidonul.

Amidonul trebuie extras din cartofi deoarece acesta împiedică rumenirea lor. Cu cât cartofii sunt mai tineri, cu atât procesul de înmuiere în apă trebuie să fie mai lung. Specialiștii în ale bucătăriei recomandă să fie lăsați în apă timp de 30 de minute, aproximativ.

În rândurile următoare vom prezenta o rețetă simplă cu ale cărei instrucțiuni poți găti cei mai buni cartofi prăjiți. Probabil, unii pași vi se vor părea inediți. Ieșiți din zona de confort și preparați cei mai crocanți și aromați cartofi pe care i-ați gustat vreodată.

Rețetă pentru cei mai buni cartofi prăjiți

Pentru început, tăiați cartofii în bucăți egale, pentru ca aceștia să se gătească uniform. Puteți să îi decojiți sau nu, în funcție de preferință. Dacă nu decojiți cartofii, spălați-i bine înainte de a-i tăia.

Puneți cartofii într-o cratiță mică, dar adâncă, plină cu apă rece. Păstrați-i în apă rece timp de 30 de minute, dacă vreți să obțineți cartofi cu interior cremos și exterior crocant. Scoateți-i din apa rece și lăsați-i la fiert timp de cinci minute. Apoi, scoateți cartofii din cratiță și lăsați-i la uscat pe prosoape de hârtie, timp de aproximativ zece minute.

Asigurați-vă că aceștia sunt uscați înainte de a-i pune la prăjit din nou. Îi puteți tampona cu prosopul de hârtie, dacă este necesar. Când cartofii sunt bine uscați, prăjiți-i din nou într-o friteuză sau într-o oală mare. Prăjiți cartofii în loturi mici astfel încât să se gătească uniform.