De ce trebuie să roteşti tava în cuptor, de fapt. Şi cofetarii sau bucătarii adevăraţi fac asta
Multe gospodine adoră mai ales în acest anotimp să facă acasă prăjituri și diverse preparate care au la bază aluat. Din păcate, unele dintre acestea se trezesc la final fără rezultatul dorit. Câteva doamne dau vina pe performanța cuptorului pentru acest lucru, dar nu este deloc așa. Indiferent de aparatul pe care îl ai, preparatul tău poate să iasă ca la carte dacă rotești tava în timpul coacerii. De ce trebuie să faci asta?
Truc pentru gospodine: rotește tava în cuptor
Din ce în ce mai multe gospodine caută trucuri și metode deosebite pe care le știu doar cofetarii și bucătarii. Acestea aleg mai ales în acest sezon să gătească mai mult acasă, mai cu seamă că poftele familiei se schimbă în sezonul rece. Mulți dintre ei își doresc pe masă prăjituri făcute în casă sau preparate care au la bază un aluat.
Desigur că nu toată lumea poate să le facă perfect pentru că este nevoie de experiență în bucătărie. Unele doamne au întâmpinat probleme tocmai când au scos tava cu produse din cuptor. Ele au observat cum partea din spate s-a făcut mai crocantă, iar în partea din față alimentele erau coapte exact cât trebuie.
Rotirea constantă a recipientului ales pentru cuptor te ajută să ai un preparat făcut exact așa cum trebuie. Dacă obișnuiești să coci des, cu siguranță ai auzit și tu de acest truc. Asta te va ajuta în special dacă nu ai la îndemână un cuptor performant. Tot ce trebuie să faci este să rotești tava ta la 180 de grade la un sfert din procesul tău pentru o crustă aurie și uniformă. În cazul în care ai o tigaie, ține cont să o rotești pe o parte și pe alta.
Alt truc deosebit
Gospodinele știu cât de dificil este să scoți un produs gratinat ca la carte. Majoritatea bucătarilor au învățat asta încă din primii pași în restaurante. De cele mai multe ori este folosit cuptorul în acest proces. De exemplu, dacă pregătești o legumă încărcată cu carne și alte alimente este bine să o lași să se facă singură, iar mai apoi să o scoți din aparatul electric.
Pasul următor este să adaugi cașcavalul sau orice tip de brânză dorești, iar mai apoi să introduci din nou tava în cuptor. Pentru un plus de textură și parfum este recomandat un amestec de pesmet cu diverse ierburi care se pune peste preparat abia la finalul procesului.