De ce țin stewardesele mâinile la spate, de fapt, când călătorii urcă în avion. Motivul inedit al posturii

De ce țin stewardesele mâinile la spate, de fapt, când călătorii urcă în avion. Motivul inedit al posturii
De ce stewardesele țin mâinile la spatel atunci când intră pasagerii

Care este motivul pentru care stewardesele țin mâinile la spate în momentul în care călătorii urcă în aeronavă? Puțini s-au gândit că există un asemenea motiv ascuns în spatele gestului lor. Ce mai fac deosebit însoțitoarele de bord?

 Stewardesele țin mâinile la spate când intră călătorii: de ce fac asta?

Stewardesele sunt persoanele care au grijă de călători pe tot parcursul zborului și sunt liantul dintre piloți și cei de la bordul aeronavei. Acestea au parte de reguli stricte și o atenție uriașă asupra fiecărui gest. Poate ai observat cum la intrarea în aeronavă ele ne așteaptă cu brațele la spate.

Gestul nu are legătură cu igiena sau securitatea ori pentru a proteja un obiect de valoare din posesia lor, ci este vorba strict despre un gest de discreție cu un scop foarte bine determinat. Postura în cauză este prevăzută în fișa postului pe lângă multe alte reguli și detalii de care trebuie să țină cont pe parcursul călătoriilor.

Însoțitoarele de bord au datoria de a număra toți pasagerii care se îmbarcă la bordul aronavei. Pentru a nu încurca numărătoarea, ele se folosesc de un aparat special care este foarte mic încât să poată fi ținut în mâini, la spate.

Dispozitivul are un buton care este apăsat de fiecare dată când un pasager trece prin privirile lor la îmbarcare. În mâinile lor, la spate, aparatul stă cel mai bine pentru a nu atrage atenția asupra acestei acțiuni, arată știridinlume.ro.

Reguli mai puțin obișnuite pe care trebuie să le respecte

Ținuta acestora este extrem de importantă. Vestimentațiile trebuie să fie simple, elegante și comode pentru a se putea mișca în voie în caz de urgență. De asemenea, la interviul de angajare ele trebuie să aibă la activ un curs specializat și să dețină multe calități cum ar fi dialogul în alte limbi străine sau abilitatea de a înota.

 • Nu ai voie sa mesteci guma de mestecat sau sa vorbesti la telefonul mobil cand porti uniforma de insotitor de bord – Emirates, Qatar.
 • Parul din nas, urechi sau de la subrat trebuie tuns sau ras cand porti uniforma companiei. —American Airlines
 • Nu ai voie sa fumezi cand porti uniforma de stewardesa – Emirates, Etihad, Qatar.
 • Toti insotitorii de bord la inceput de drum, fara experienta anterioara in aviatie, trebuie sa fie necasatoriti. – Jet Airways
 • Cand porti uniforma nu ai voie sa stai cu mainile incrucisate, cu mainile la piept sau cu mainile in buzunar. — Regional Express Pty Limited
 • Daca ai mustata, cei de la United Airlines iti impun stilul de a o purta. Astfel, aceasta nu trebuie sa fie mai lunga de 6 mm de coltul gurii.

 

 • Barbatii nu au voie sa poarte cercel in ureche atunci cand sunt in uniforma —Allegiant Air
 • Nu ai voie sa fii fumator daca vrei sa lucrezi la Qatar Airways si, mai mult, daca vrei sa lucrezi la Alaska Airlines, trebuie sa te fi lasat de tigari cu cel putin 6 luni inainte de a aplica la companie.
 • Barbatii nu au voie sa poarte machiaj pe fata cand poarta uniforma companiei. —United Airlines
 • Lungimea unghiilor nu trebuie sa depaseasca cu mai mult de 3 mm capatul degetului—Hawaiian Airlines
 • Nu ai voie sa ai alcool, tigari sau carne de porc in casa daca lucrezi la Qatar Airways.
 • Compania Jet Blue impune stewardeselor felul in care isi prind parul: coada de cal este permisa doar daca strange tot parul, fara sa cada suvite cand te apleci, este centrata (nu coada intr-o parte), este prinsa nu mai sus de crestetul capului si nu este mai lunga de nivelul umerilor. (Sursa: cumsăajugistewardesă.ro)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI