De ce te pui într-un genunchi atunci când îți ceri iubita în căsătorie. Ce înseamnă acest obicei, de fapt
Te-ai întrebat vreodată de ce bărbații se pun în genunchi în fața femeilor pe care vor să le ceară în căsătorie? Gestul își are rădăcinile în perioada medievală, susțin unele voci. Ce ascunde, de fapt, acest obicei. Sigur nu ai dat importanță acestui detaliu.
Ce semnifică îngenuncherea
Logodna și nunta reprezintă evenimente importante pentru multe persoane. Poate că și tu ai trăit imaginându-ți cum vor avea loc. Indiferent de scenariul pe care ți l-ai creionat, un detaliu este sigur: partenerul tău se va pune în genunchi pentru a te cere în căsătorie.
Unii sunt de părere că acest gest este ciudat. Te-ai întrebat vreodată ce poveste se ascunde în spatele său? Obiceiul își are rădăcinile în vremea medievală, când cavalerii se închinau în fața femeilor nobile pentru a-și arăta loialitatea și supunerea față de ele.
Astăzi, gestul de a te pune în genunchi în timpul cererii în căsătorie este considerat o expresie puternică a iubirii și angajamentului față de partener. Este un mod solemn de a arăta respect și devotament și de a-ți manifesta intențiile serioase de a-ți petrece viața alături de acea persoană.
De-a lungul timpului, obiceiul de a te așeza în genunchi în fața unei femei a fost asociat cu mai multe idei, printre care și supunere, deferență și respect. Operele de artă și literatură medievală i-au surprins pe cavaleri în această poziție în semn de onoare față de stăpânii lor feudali.
Ce demonstrează bărbatul
„(Îngenuncherea – n.r.) plasează pe cel care îl propune într-o poziție de supunere. Întreaga lor viață este acum în mâinile celuilalt, cu speranța că celălalt va fi bun și iubitor”, a explicat Keith Willard, un cunoscut wedding planner.
De obicei, bărbații se așează pe genunchiul stâng când cer femeile în căsătorie. Wedding plannerul Keith Willard a explicat că acest lucru se întâmplă pur și simplu din cauza faptului că majoritatea persoanelor sunt dreptace, inclusiv din rândul bărbaților.
A coborî pe genunchiul stâng permite bărbatului care cere în căsătorie o femeie să se poziționeze în mod corect și să deschidă cutia în care se află inelul, cu mâna dreaptă, cu ușurință.
Te-ar putea interesa și: Un bărbat s-a reîntâlnit cu iubita din liceu după 60 de ani și a cerut-o în căsătorie. Reacția femeii, emoționantă
Trebuie precizat, totuși, că nu există reguli sau obiceiuri obligatorii când vine vorba despre cererea în căsătorie. Fiecare cuplu are libertatea de a alege cum să își exprime dragostea și intenția de a se căsători. Unele cupluri pot să aleagă să renunțe la acest gest.