De ce se stropesc legumele tăiate cu zeamă de lămâie. Trucul la care toate gospodinele apelează

de: Ionuț Vieru
29 07. 2024

Lămâia este un fruct foarte versatil, care are mai multe întrebuințări. Pe lângă faptul că este un ingredient esențial în anumite rețete, poate fi folosită și la curățenie. De asemenea, zeama de lămâie este bună și pentru legume.

De ce este bine să stropești legumele cu zeama de lămâie

Internetul este plin de sfaturi și trucuri, iar în multe dintre acestea, lămâia nu lipsește. O întrebuințare pe care cu toții o știm este că dă gust mâncării. Sucul de lămâie poate fi adăugat în salate, pește, carne și alte preparate pentru a le îmbunătăți gustul.

Un lucru pe care mulți nu îl cunosc este faptul că puteți stropi fructele și legumele tăiate cu suc de lămâie, pentru a preveni oxidarea și îngălbenirea.

Totodată, sucul de lămâie poate fi folosit pentru a curăța suprafețele din bucătărie, cum ar fi blaturile și chiuveta, datorită proprietăților sale dezinfectante și de albire.

Feliile de lămâie pot neutraliza mirosurile neplăcute, în timp ce sucul de lămâie poate fi folosit pentru a adăuga strălucire părului sau pentru a-l deschide la culoare în mod natural.

Sucul de lămâie poate elimina petele persistente de pe haine sau suprafețele textile și poate fi folosit chiar și pentru a ține departe insectele de plante.

Puteți curăța cuptorul cu doar două lămâi

Puțină apă și două lămâi sunt tot ce ai nevoie pentru a curăța cuptorul. Procedura nu este deloc grea și nu ai nevoie de soluții chimice, deoarece mulți le evită.

Pentru început vei avea nevoie de o tigaie, pe care o vei umple cu apă. Mai apoi, adaugă zeama de la două lămâi. Cu cât mai mari, cu atât mai bine. De asemenea, poți adăuga și câteva bucăți de lămâi în tigaie.

După, pune tigaia în cuptorul preîncălzit la 250 de grade . Lasă apa să fiarbă și scoate tigaia afară. Aburul va slăbi murdăria și grăsimea din interiorul cuptorului și te va ajuta să o îndepărtezi mai ușor.

Important este să lași cuptorul să se răcească înainte de a-l putea șterge cu o cârpă.