De ce se lasă pandişpanul în loc să iasă pufos. Greşeala care îţi strică imediat preparatul

de: Ana Chivu
10 01. 2023

Pandișpanul este desertul copilăriei. Acesta era preferat de cele mai multe gospodine pentru că se face rapid și nu are nevoie de multe ingrediente, mai cu seamă când cei mici spun că vor imediat ceva dulce. Rețeta este simplă și poate fi făcută și de doamnele care nu au călcat de multe ori în bucătărie. Cu toate astea, ele trebuie să știe că aluatul are nevoie să fie pufos și înalt. Ce trebuie să faci ca să nu se lase?

Trucuri pentru pandișpan de casă: ce trebuie să faci ca să nu se lase?

Pandișpanul este una dintre prăjiturile care aduc tuturor aminte de copilărie. Acesta este iubit de majoritatea mamelor pentru că este versatil, rapid de făcut și nu are nevoie de ingrediente foarte scumpe. Deși pare o rețetă simplă, unele doamne fac o greșeală uriașă atunci când prepară aluatul.

Află că cea mai simplă rețetă de pandișpan are nevoie doar de: 6 ouă, 250 grame de zahăr, 250 grame de făină și esențe sau arome naturale. Desigur că acesta poate fi umplut cu cacao, fructe de pădure, nuci sau alune. Blatul clasic de tort poate fi făcut tot astfel, dar însiropat și cu creme între straturi.

Pe cât pare de ușor de făcut, pe atât de simplu este să îți iasă subțire și deloc aerat. Dacă vrei să nu se lase, bate albușul și gălbenușul separat și incorporează fiecare ingredient cu ajutorul unei spatule de silicon cu mișcări ușoare. În cazul în care nu vei face asta, nu vei avea un blat pufos și înalt, ci unul mult prea dens. Experții susțin că un alt truc este să nu deschizi ușa cuptorului nici după ce termini prăjitura de gătit.

Ce trebuie să faci?

Lasă tava în aparatul electrocasnic ce este deja cald până în punctul în care totul se răcește. Poate fi tentant să te grăbești, dar astfel de detalii nu îți vor aduce complimente din partea celor dragi. De asemenea, bucătarii știu că zahărul pudră trebuie pus deasupra abia după ce prăjitura este răcită în totalitate.

Poți să servești pandișpanul cu banane, o cremă de vanilie sau fructe proaspete și ciocolată albă. Mai mult decât atât, pentru o imagine spectaculoasă, învelește pandișpanul în ciocolată neagră topită și presară totul cu câțiva fulgi de migdale sau de cocos.

O să vezi cum fiecare felie va arăta impresionant atunci când îl vei tăia pe tot. Cu siguranță oaspeții tăi vor spune că l-ai cumpărat de la o cofetărie.