De ce se închide, în această noapte, pasajul Unirii din Capitală. Șoferii trebuie să afle asta

De ce se închide, în această noapte, pasajul Unirii din Capitală. Șoferii trebuie să afle asta
Pasajul „Unirii”. Timp de 22 de ani nu s-a mai făcut nimic

Celebrul pasaj de la Unirii a trecut în ultimii ani printr-un proces continuu de degradare. Pasajul „Unirii”, cu o lungime de 900 de metri dintre care 600 de metri acoperiți, era construit în 1987. Ulterior, timp de 22 de ani, administrația locală din ssectorul 4 nu a mai făcut nimic pentru consolidarea acestuia. De-abia în 2009 a intrat într-un amplu proces de renovare, iar până astăzi nu s-a mai făcut nimic.

Pasajul „Unirii”. Timp de 22 de ani nu s-a mai făcut nimic

Sunt 35 de ani de când locuitorii Bucureștiului folosesc zilnic Pasajul „Unirii” pentru a ajunge în centru sau spre cartierle din zona Berceni. În 2009, în urma unei decizii a administrației locale sector 4 de atunci, pasjul intra într-un proces de reamenajare și mici intervenții de consolidare. pentru patru luni, pasajul avea să fie blocat circulației rutiere, fiind  redat circulației la 14 septembrie 2009.

Din păcate, anii și-au spus cuvântul asupra structurii de rezistență a pasajului. În 2021, Pasajul „Unirii” era din nou închis circulației. La acel moment, reprezentanții „Administrația Străzilor”, exista pericolul ca părți mari din pereții psajului să se decoperteze, ceea ce putea genera un pericol participanților la trafic pe sensul de mers dinspre Bulevardul Cantemir către strada Colțea.

Pasajul se închide în această noapte

După momentul 2021, autoritățile luau decizia de a redeschide Pasajul „Unirii” circulației, existând totuși riscuri mari de a pica părți din pereții interiori.

„Administrația Străzilor” anunță într-un comnicat că, din această noapte, pasajul va fi închis pentru expertizarea pasajului. Conform Primăriei Sector 4, în următoarele două luni vor începe lucrări ample de reconsolidare a structurii de rezistență a pasajului.

„Sectorul 4 al Municipiului București anunță că circulația rutieră în Pasajul Unirii va fi oprită temporar marți seara, 17 mai a.c., în intervalul orar 23.30 – 05.00.

Măsura se aplică în vederea începerii, în mai puțin de două luni de zile, a lucrărilor de reabilitare și punere în siguranță a pasajului. O echipă de experți va inspecta construcția în vederea stabilirii măsurilor și intervențiilor necesare consolidării acesteia.”, comunică Primăria Sectorului 4.

Accesul rutier va fi închis în intervalul orar 23.30 – 05.00, în această noapte. Urmând a se lua ulterior decizia de redeschidere a accesului rutier în zonă.

„Pentru remedierea în regim de urgență a problemelor de siguranță constatate, la începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului București, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4, care a demarat de îndată procedurile premergătoare punerii în siguranță a întregii zone prin care trec zilnic zeci de mii de mașini.

Tocmai de aceea, pentru realizarea unei evaluări cât mai atente și obiective a structurii de rezistență, marți, 17 mai a.c., Pasajul Unirii va fi închis circulației între orele 23.30 – 05.00.”, se mai precizează în comunicat.