De ce se crapă de fapt checul în cuptor. Greșeala majoră pe care o fac gospodinele
Pregătirea prăjiturilor dă bătăi de cap multor gospodine, cu atât mai mult atunci când vine vorba de chec. Există multe secrete și trucuri care se aplică acestui tip de prăjitură și cu toate astea întotdeauna este loc de mai bine. În articolul de azi vă spunem de ce se crapă de fapt checul în cuptor. Care este greșeala majoră pe care o fac gospodinele.
Ți s-a crăpat checul la cuptor? Află care pot fi cauzele care ți-au stricat prăjitura
Chiar și bucătarii profesioniști au probleme atunci când prepară chec. Astăzi vă spunem ce să faceți ca acesta măcar să fie frumos, să nu crape la cuptor.
Foarte multe gospodine au probleme cu aspectul checului. Ca gust îl potrivesc, însă nu este așa de aspectos pe cât și-ar dori.
Crăpături inestetice
Astfel, cele mai multe dintre prăjituri ajung ca atunci când sunt coapte așa cum trebuie să prezinte niște crăpături inestetice la suprafață, fapt care face ca prăjitura să nu poată fi prezentată nici prietenilor, cu atât mai puțin pe rețeaua socială.
În cazul în care ați pățit asta trebuie să stați și să vă gândiți unde ați greșit. Dacă nu vă dați seama unde se poate să fi greșit pentru un astfel de rezultat vă spunem noi după ce am consultat experți în cofetărie.
Ați setat temperatura care nu trebuie
Conform specialiștilor în prăjituri, este foarte posibil ca temperatura să nu fi fost cea potrivită. În acest fel, blatul s-a copt prea repede. Mai există o posibilitate și anume forma de copt a fost mai mică decât ar fi trebuit.
O altă cauză pentru care multe prăjituri de acest fel crapă la copt ar putea fi folosirea unei cantități prea mari de praf de copt. Acesta duce la creșterea prea rapidă a compoziției, astfel că ajunge să crape la cuptor.
Untul are alte calități decât uleiul. Folosiți strict ce arată rețeta
Încă o greșeală care poate supăra gospodinele este faptul că confundă untul cu uleiul. Dacă rețeta specifică unul dintre aceste doua ingrediente atunci trebuie folosit cel indicat. Untul și uleiul nu sunt la fel când vine vorba de prăjituri.
Și zahărul folosit la chec contează
Uleiul face blaturile mai dense și mai umede decât untul, spre exemplu. Nu în ultimul rând, tipul de zahăr folosit contează și el.
Dacă o rețetă precizează folosirea unui zahăr pudră, și îl înlocuim cu unul granulat, textura finală a checului va fi cu totul alta. Așadar, aveți mare grijă, respectați cu sfințenie ingredientele din rețetă.