De ce se aruncă sare peste cărbunii încinși. Secretul pentru un grătar perfect
Pentru cei care adoră grătarul, le dezvăluim astăzi un secret incredibil, folosit numai de cei mai renumiți bucătari. De ce se aruncă sare peste cărbunii încinși. Numai așa grătarul dumneavoastră va fi unul perfect.
Cum se face grătarul perfect. De ce se pune sare grunjoasă peste cărbunii încinși
Prepararea grătarului este un eveniment deosebit, pentru că în jurul lui se strâng apropiații și prietenii.
Chiar și așa, nu de puține ori grătarul nu iese așa cum trebuie, produsele fripte fiind cam arse. Iată de ce se aruncă cu sare peste cărbunii încinși.
Aduceți carnea la temperatura camerei
Petrecerile la grătar, indiferent de anotimp, sunt mereu o modalitate excelentă de socializare și relaxare. Pentru ca produsele făcute la grătar să fie o minunăție trebuie să respectați câteva reguli dezvăluite de către cei mai buni bucătari.
Mai întâi, pentru un grătar ca la carte trebuie să ne asigurăm că produsele pentru fript sunt aduse la temperatura camerei. Dacă sunt scoase imediat de la frigider riscați să ardeți carnea la exterior până să se pătrundă la interior.
Pentru cele mai bune rezultate grătarul trebuie să fie bine curățat și apoi bine încins. Poți să îl cureți cu o perie de sârmă, după care poți să-freci cu o bucată de slănină. Astfel, bucățile de carne nu se vor mai lipi. Apoi, lasă puțin grătarul să se încingă, înainte de a așeza carnea pe el și, neapărat, trebuie să arunci niște sare peste cărbunii încinși.
Ce rol are sarea pusă pe cărbunii încinși
Odată pusă sare grunjoasă peste cărbunii încinși aceștia vor menține o temperatură constantă.
În plus, după cum bine știți, din cauza grăsimi scursă pe cărbunii încinși se crează flacără. Sarea aruncată peste cărbunii încinși va împiedica să se mai creeze flăcări, care pot arde produsele fripte.
Secretele unui chef bucătar
„Grătarul trebuie să fie curat. Ne vom ajuta de o perie de sârmă pentru grătar şi o bucată de slănină, încingem grătarul, îl frecăm cu peria de sârmă după care frecăm puţin cu slănina, grăsimea ajutând foarte mult ca bucăţile de carne să nu se lipească.
Un truc pe care îl ştiu de vreo 20 de ani: peste cărbunii încinşi arunc o mână de sare grunjoasă. Aceasta ajută foarte mult pentru păstrarea unei temperaturi constante dar şi pentru a diminua posibilitatea ca grătarul să ia foc de la grăsimea scursă din carne”, a declarat chef Cristi Dobre, potrivit adevărul.ro.