De ce să ții salata verde într-un șervețel în frigider, de fapt. Trucul e cu adevărat genial
Îți place să te răcorești, în zilele fierbinți de vară, cu tot felul de salate? Playtech Știri îți explică de ce să ții salata verde într-un șervețel în frigider. Trucul e cu adevărat genial, te scapă de mirosuri neplăcute, dar și de starea de vestejire a legumei.
De ce să ții salata verde într-un șervețel în frigider
Salata verde este una dintre legumele de bază din bucătărie. Este consumată deseori în perioada sezonului cald, încorporată în diverse preparate. De cele mai multe ori, gospodinele obișnuiesc să achiziționeze salată la pungă de la magazin sau supermarket. Există totuși și legături de salată simple, disponibile spre vânzare.
Salata verde este săracă în calorii și poate fi consumată în mai multe moduri. Este mult îndrăgită de persoanele care au grijă la silueta lor și evită acumularea de kilograme în plus. Te-ai întrebat vreodată cum poți să prelungești perioada de consum a salatei verzi? Iată de ce ar trebui să ții produsul într-un șervețel în frigider!
Un truc genial a fost împărtășit pe rețelele sociale de către o gospodină care face publice tot felul de secrete ce pot fi puse în aplicare în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să învelești salata verde, bine spălată, într-un prosop de hârtie. Dacă procedezi astfel, verdeața se va menține în formă bună chiar și până la patru săptămâni.
Cei care au încercat acest truc spun că este una dintre cele mai ușoare, dar și cele mai eficiente metode de depozitare a salatei verzi. Leguma a dat bătăi de cap multor gospodine, fiindcă se vestejește rapid și capătă și mirosuri neplăcute. Dacă o pui într-un șervețel sau prosop de hârtie, se va menține proaspătă și crocantă.
Trucuri pentru prelungirea valabilității salatei
Mai există un truc pe care îl poți pune în aplicare, dacă obișnuiești să cumperi de la magazin mixuri de salate la pungă. Frunzele de verdețuri se vor menține comestibile și nu vor deveni lipicoase. Nu trebuie să depozitezi niciodată punga cu salată direct la frigider, după ce ai achiziționat-o.
Dacă nu intenționezi să mănânci verdețurile imediat ce ai ajuns acasă, deschide punga și clătește-le. Apoi, ia o hârtie de copt și întinde-o pe fundul unei caserole. Depozitează peste hârtie mixul de salată verde, după care pune deasupra o altă bucată de hârtie de copt. Ai grijă, în schimb, să nu îngrămădești prea mult verdeața.
Este important să lași aerul să circule printre frunzele de salată. În acest fel, după ce pui capacul la recipient și-l depozitezi la rece, în frigider, își va păstra gustul plăcut, precum și prospețimea. Cei care au încercat acest truc spun că salata verde poate să reziste până la trei săptămâni, în formă bună, la temperaturi reduse.