De ce să ții mereu 3 crenguțe de rozmarin în casă. O să-ți pară rău că nu ai știut asta mai din timp

de: Ionuț Vieru
24 05. 2024

Rozmarinul este o plantă folosite în foarte multe rețete, dar are mai multe întrebuințări. Este bine să țineți mereu cel puțin 3 crenguțe de rozmarin în casă. De ce, aflați în rândurile următoare.

De ce trebuie să aveți mereu rozmarin în casă

Pe lângă faptul că este un ingredient care dă gust mâncării, rozmarinul poate fi adăugată în multe produse cosmetice și poate fi foarte folositoare prin casă. Iată câteva întrebuințări aparte ale rozmarinului:

  • Ajută la concentrare

Specialiștii spun că este indicat să inhalați aromă de rozmarin dacă sunteți prea obosit în timpul muncii și nu mai puteți îndeplini sarcinile eficient. Potrivit studiilor, această plantă îmbunătățește abilitățile cognitive și starea de spirit.

  • Plicuri aromate

Dacă vă place mirosul de rozmarin, tot ce trebuie să faceți este să scoateți acele de rozmarin de pe crenguță și să le puneți în pungi de pânză. Pe lângă rozmarin, puteți pune și alte ierburi aromatice, precum: lavandă, mentă sau mușețel.

Apoi, legați pliculețele și așezați-le în dulapuri, sertare sau în orice zonă a casei dumneavoastră. Pe lângă faptul că toată casa se va umple cu o aromă plăcută, acest miros va speria țânțarii.

  • Benefic împotriva țânțarilor

Puteți folosi acest truc, mai ales în lunile de vară. Dacă te-ai săturat de țânțari, puneți câteva crenguțe de rozmarin pe grătarul încins. În cazul în care nu aveți grătar, aprindeți o lumânare într-un pahar cu pereți înalți și puneți crenguța de rozmarin deasupra. Important este ca focul să nu atingă crenguța, deoarece poate lua foc.

  • Benefic pentru față

Există un remediu natural folosind rozmarin care ajută la curățarea și îngustarea porilor. Veți avea nevoie doar de câteva crenguțe de rozmarin și oțet de mere.

Se pune planta în apă și se aduce la fierbere, apoi se adaugă câteva picături de oțet de mere. Soluția obținută se răcește și se toarnă într-un recipient. Îl puteți folosi zilnic, dimineața și sera, după rutina normală pe care o aveți pentru îngrijirea pielii.