De ce să ții carnea de porc în suc de ananas înainte să o gătești. Trucul gospodinelor experimentate

de: Ioana Bucur
16 06. 2023

Poate pentru mulți sună ciudat, vorbim despre o combinație bizară de arome pe care puțini ar fi tentați să o încerce, dar care este, de fapt, un truc genial folosit de cele mai iscusite gospodine. Află, din rândurile de mai jos, de ce ar trebui să ții carnea de porc în suc de ananas înainte să o gătești.

De ce ar trebui să ții carnea de porc în suc de ananas înainte să o gătești

Se gândește cineva la ananas când aude carne de porc? Cel mai probabil, nu, însă aceste două elemente fac echipă extraordinară în bucătărie și garantează satisfacția totală a celor care au ocazia să guste preparatul obținut.

Știm deja că în momentul în care ne pregătim să gătim carne, cheia succesului este marinarea. Un truc simplu, dar surprinzător, va oferi un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Poate pare greu de crezut, dar sucul de ananas este ingredientul care face minuni când vine vorba despre marinarea cărnii de porc. O anumită enzimă din compoziția acestuia – bromelina – poate descompune proteinele și ajută la frăgezirea cărnii, rezultând o friptură extrem de gustoasă și suculentă.

Te-ar putea interesa și: În cât timp fierbe carnea de cocoș. Trucul ca să iasă fragedă și gustoasă. Puține gospodine știu secretul

Ingrediente

Pentru a prepara această marinată pentru carne de porc pe bază de suc de ananas, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  • o cană de suc de ananas abia stors
  • o jumătate de cană de sos de soia
  • o jumătate de cană de miere
  • trei căței de usturoi zdrobiți
  • două linguri de ulei de susan
  • sucul de la o lămâie
  • o linguriță de ghimbir proaspăt, ras
  • o linguriță de boia dulce
  • sare și piper, în funcție de preferințe

Te-ar putea interesa și: De ce trebuie să spumezi carnea de pui atunci când fierbe. Motivul pentru care devine periculoasă

Mod de preparare

Se ia un vas suficient de mare în care se amestecă sucul de ananas, sosul de soia, mierea, usturoiul zdrobit, uleiul de susan, sucul de lămâie, ghimbirul ras, boiaua dulce, sare și piper, până se obține o compoziție omogenă.

Carnea de porc se taie în bucăți sau se feliază și se pune într-un recipient ce se poate închide etanș. Se toarnă peste ele marinata, astfel încât fiecare bucată să fie acoperită uniform. Se pune capacul și se lasă cel puțin două ore sau chiar peste noapte, pentru cele mai bune rezultate.

Carnea se curăță bine înainte de a fi pregătită pentu prepararea pe grătar, în tigaie sau la cuptor.