De ce să testezi cu o scobitoare uleiul înainte de a prăji cartofii. Trucul este genial

De ce să testezi cu o scobitoare uleiul înainte de a prăji cartofii. Trucul este genial
La ce te ajută o scobitoare atunci când faci cartofi prăjiți?

Multe gospodine știu acest truc. Există câteva metode pentru a cunoaște dacă prăjiturile sunt coapte cu ajutorul unui mic băț de lemn. De asemenea, acesta este folosit și când vrei să prăjești ceva în baie de ulei. La ce te ajută și de ce mulți oameni apelează la asta atunci când prepară cartofi prăjiți? Cu siguranță vei folosi și tu acest truc și îl vei da mai departe prietenilor tăi. Te ajută foarte mult.

Truc pentru gospodine: de ce să testezi uleiul încins cu o scobitoare?

Ai crede că nu este nimic mai simplu decât să faci cartofi prăjiți. Masa favorită a românilor îi are în prim-plan alături de brânză sărată rasă pe deasupra și câteva ouă ochi.

Desigur că primăvara în special un astfel de prânz are lângă și o salată sănătoasă plină de legumele sezonului. Cu toate astea, poți să o mai dai în bară cu cartofii prăjiți dacă nu îi pui la timp în ulei.

Dacă uleiul este prea încins, ei nu se vor face și în interior. Dacă uleiul este prea rece, aceștia se vor înmuia și nu vor avea o crustă dorită. Există niște secrete dezvăluite de chefi pe care cu siguranță cele mai multe dintre gospodine le știu deja.

Cum poți să afli când uleiul este gata pentru prăjit? Simplu! Ține în mijlocul tigăii tale o scobitoare. În cazul în care se formează mici bule în mijlocul ei, pune repede cartofii. Dacă nu se întâmplă asta, trebuie să știi că mai ai de așteptat câteva minute.

Alt truc

Un alt truc este să îi condimentezi cu sare la final. Scoate-i pe un șervețel de bucătărie pentru a lua surplusul de ulei, ulterior pune-i într-un bol mare din care să se servească toată lumea.

Cât sunt încă fierbinți, adaugă sare și piper sau condimente de cartofi. În modul acesta condimentele vor rămâne pe fiecare bucată. Pentru un plus de crustă, marii bucătari au dezvăluit secretul cartofilor de la restaurantele celebre de tip fast-food.

Este nevoie ca după ce îi cureți să îi pui la fiert câteva minute, iar mai apoi să îi lași să se răcească. Pune-i la congelator pentru 10 minute, ulterior dă-i printr-un strat subțire de făină.

Bagă totul din nou la congelator preț de 7 minute și după lasă-i într-o baie consistentă de ulei bine încălzit. Cu siguranță vei adora aceasta rețetă, mai cu seamă că îi vei surprinde pe micuții din familie care adoră acest tip de mâncare.