De ce să te speli pe față cu apă minerală, de fapt. Beneficiile pe care le are asupra tenului tău
Află, din rândurile de mai jos, de ce ar trebui să începi să te speli pe față cu apă minerală. Este un truc la care apelează femeile din Asia de generații întregi și adoptat în ultima perioadă de doamne și domnișoare din aproape toate colțurile lumii. Ce beneficii are pentru ten.
De ce ar trebui să începi să te speli pe față cu apă minerală
Când vorbim despre trucuri pentru frumusețe și îngrijirea pielii, femeile asiatice sunt considerate experte. Au un ten imaculat, lipsit de riduri, ce nu le trădează vârsta. În ultimii ani, tot mai multe doamne și domnișoare din aproape toate colțurile lumii au început să le aplice tehnicile, iar rezultatele nu au dezamăgit.
Un ajutor de nădejde dar neașteptat în îngrijirea tenului este apa minerală. Există tinere care au dezvăluit că au scăpat de acnee folosind acest truc.
În primul rând, trebuie să știi că apa minerală are un pH acid de 5,5, potrivit pielii de pe față, în timp ce apa de la robinet are un pH-ul 7, ceea ce poate afecta stratul de suprafață al tenului, cauzând uscăciune și iritații.
Prin producerea vasodilatației, apa minerală poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui, ceea ce înseamnă o mai bună oxigenare a țesuturilor.
Te-ar putea interesa și: Nu-ți place să bei apă? 10 recomandări prin care vei face totul să fie mai simplu
Ce beneficii are
Specialiștii precizeză că trucul nu este tocmai recomandat celor cu piele sensibilă. În cazul lor, va dura o vreme până când pielea de pe față se va obișnui cu lichidul acid, deci rezultatele o să apară mai greu.
Un alt motiv pentru care să te speli pe față cu apă minerală este că aceasta ajută la stimularea regenerării țesutului epitelial, datorită acțiunii sale de dilatare a vaselor de sânge.
În cazul japonezelor, un alt secret al frumuseții fără vârstă este alimentația. În cartea sa, „Femeile japoneze nu îmbătrânesc și nu se îngrașă”, autoarea Naomi Moriyama a explicat fenomenul, dezvăluind că acestea nu urmează vreo dietă strictă, ci un stil de viață sănătos.
„Este vorba mai mult despre o cultură şi nu neapărat despre o dietă, un stil de viaţă sănătos, care nu implică numai mâncare sănătoasă!”
Din meniul lor zilnic nu lipsesc: orezul, fructele de mare, peștele, algele, supele tradiționale, ceaiurile bogate în antioxidanți.
Mai multe detalii, aici: Secretul japonezelor care nu se îngrașă și nu îmbătrânesc. Alimentele pe care le consumă