De ce să tai colțul buretelui de vase. Greșeala pe care ai făcut-o până acum și nu ți-ai dat seama
Spălatul vaselor este o corvoadă pentru cele mai multe dintre gospodine. Astăzi vă vom prezenta un truc care vă va face munca mult mai ușoară, dar vă va ține și familia mult mai în siguranță. Așadar, de ce trebuie neapărat să tai colțul buretelui de vase. Care este greșeala pe care ai făcut-o până acum și nu ți-ai dat seama.
Ce trebuie să faci după o săptămână cu buretele tău de vase. De ce spun experții în sănătate să îi tai un colț
Buretele de vase este unul dintre accesoriile la care nimeni nu se gândește prea tare, chiar dacă fără ele traba în bucătărie ar fi mult mai grea.
Multe dintre gospodine aruncă buretele de vase atunci când acesta este prea uzat, însă, conform experților în spălat vase, acest lucru este o greșeală.
Nu mai arunca buretele de vase
Potrivit experților în sănătate, cel mai bine ar fi să schimbăm buretele de vase o dată la o săptămână.
Aceasta ar fi perioada în care buretele de vase se menține cât de cât igienic astfel încât să fie bun pentru spălatul veselei de bucătărie.
Însă, asta nu înseamnă că buretele vechi de vase trebuie să ajungă la gunoi.
La ce poate fi folosit buretele vechi de vase
Astfel, în loc să îl aruncăm, buretele de vase poate fi folosit la alte treburi casnice, cum ar fi: curățarea diverselor alte suprafețe, a toaletei, a coșului de gunoi sau chiar pentru spălarea roților mașinii, în cazul în care avem așa ceva și o spălăm singuri.
Sfatul este ca buretele de vase care nu mai este folosit la curățarea veselei să fie tăiat într-un colț pentru a nu fi confundat cu cel pe care îl folosiți la alte treburi casnice.
Astfel, nu veți avea probleme în a-l deosebi de cel nou, pe care îl folosiți la vase.
Bacteriile de pe buretele de vase pot provoca boli alimentare
De asemenea, cercetătorii din Germania au descoperit că bacteriile regăsite pe bureții de vase pot provoca boli alimentare. Acestea rămân pe burete chiar dacă îl curățați în cuptorul cu microunde sau în apă clocotită.
„Dintr-o perspectivă pe termen lung, metodele de salubrizare a bureților par să nu fie suficiente pentru a reduce în mod eficient încărcătura bacteriană în bureții de bucătărie și ar putea chiar să crească ponderea bacteriilor”, au scris oamenii de știință în urma unui amplu studiu.
Nu în ultimul rând, studiul a mai constatat că au existat 362 de tipuri diferite de bacterii pe buretele de vase. De asemenea, jumătate din germenii descoperiți pe bureți au fost cauzatori de boli.