De ce să ştergi încălţămintea cu spirt. O să regreţi că nu ai ştiut până acum acest truc

De ce să ştergi încălţămintea cu spirt. O să regreţi că nu ai ştiut până acum acest truc
Ce se întâmplă dacă ștergi adidașii cu spirt

Spirtul medicinal este un dezinfectant perfect, însă nu multă lume știe că îți poți șterge și încălțămintea cu el. Pe lângă faptul că te ajută la curățenie și elimină cele mai dificile pete, îți poate face adidașii noi din nou. Iată ce trebuie să știi.

Ce se întâmplă dacă ștergi încălțămintea cu spirt

Încălțămintea poate căpăta un miros urât, mai ales după mai multe purtări. Este ceva normal, iar dacă ai observat acest lucru, spirtul poate fi de foarte mare ajutor. Tot ce trebuie să faci este să cureți delicat cu o cârpă îmbibată în spirt adidașii.

Dacă ai la îndemână un pulverizator, cu atât mai bine, va fi mai ușor să cureți adidașii. După ce te-ai asigurat că soluția a ajuns peste tot interiorul încălțămintei, pune adidașii afară, pe sârmă sau pe balcon la uscat. În scurt timp vor fi din nou ca noi.

De asemenea, spirtul curăță foarte eficient pantofii din piele. Aceștia pantofii din piele sau cei din piele sintetică pot căpăta un luciu special dacă folosești spirtul. Trebuie doar să-i ștergi cu un disc demachiant îmbibat cu spirt.

Alte beneficii ale spirtului

Spirtul vine și în ajutorul șoferilor sau gospodinelor. Dacă vrei să obții un produs pentru ștergerea parbrizului sau geamului din casă, la temperaturi joase, tot ce trebuie să faci este să torni un sfert de cană de spirt într-un vas mai mare. În acest fel, apa nu va mai îngheța din cauza temperaturilor scăzute.

Spirtul poate elimina mirosul de usturoi de pe mâine. Dacă ai curățat recent usturoi pentru mujdei, știi foarte bine că mirosul acestuia persistă mai mult timp. Pentru ca scăpa de el cât mai repede, toarnă puțin spirt în palme și freacă mâinile foarte bine. După ce s-a evaporat spirtul, spală-te bine cu săpun.

Dacă ai haine în casă pătate cu iarbă, trebuie doar să torni câteva picături de spirt pe pată, așteaptă câteva minute, iar apoi spală haine ca și cum ai face-o în mod obișnuit. Spirtul nu îndepărtează doar petele de iarbă, ci și cele de grăsimi.

Totodată, sticla ferestrelor tale vor fi și mai curate dacă folosești un amestec pe bază de spirt, amoniac și detergent. Se vor curăța mult mai ușor și vor fi curate pentru mai mult timp.