De ce să pui ziare şi rumeguş în grădină. Trucul toamnei pentru grădinari experţi

De ce să pui ziare şi rumeguş în grădină. Trucul toamnei pentru grădinari experţi
De ce sa pui ziar si rumegus in gradina

Gospodinele pricepute știu că persoanele care au grădină trebuie să o îngrijească de parcă ar fi un tablou realizat de marii pictori. Desigur, pe lângă udarea plantelor, trebuie să te asiguri că elimini toate buruienile inestetice. Iată o soluție genială care te scapă de ierburile enervante.

Trucuri geniale care te ajută să elimini buruienile din grădină

Persoanele care au grădină de legume știu cât de importantă este îngrijirea lor. Atunci când apar buruienile, apar și primele griji. Aceste plante uscate dăunează fructelor și legumelor tale, motiv pentru care trebuie eliminate cu simț de răspundere, cât mai repede.

Desigur, eradicarea lor poate fi realizată cu ajutorul unor remedii din comerț, însă unele persoane preferă să nu apeleze la soluțiile pline de chimicale și substanțe nocive. Ei bine, iată răspunsul către toate problemele tale.

Iată cum poți face propriul erbicid chiar la tine în bucătărie. Ai nevoie doar de câteva ingrediente naturale, precum apă, oțet și sare.

Cu alte cuvinte, poți turna apă fierbinte peste buruieni, iar acestea se vor ofili în doar câteva zile. Pe de altă parte, dacă ne confruntăm cu buruieni ce au rădăcini pivotante lungi, precum păpădia și mătrăguna, trebuie să torni oțet peste solul plantelor, iar acestea se vor usca în doar câteva zile.

Scapă de buruieni cu rumeguș și ziare

Dacă nu ai la îndemână oțet sau sare, nu trebuie să te temi, deoarece poți apela la un alt truc genial pentru a eradica buruienile enervante din grădina ta de legume. O altă metodă genială este să folosești rumeguș și hârtie de ziar pentru a elimina plantele uscate din grădină.

Iei câteva ziare și o sticlă de apă. Odată ce ai găsit zonele infestate, vei uda buruienile cu apă, iar apoi vei pune bucățile de ziar, pe care le vei acoperi cu rumeguș. La final, trebuie să uzi și rumegușul.

Această metodă se aplică ușor și este prietenoasă cu mediul înconjurător, iar hârtia poate fi reciclată într-un fel inedit. Secretul constă în privarea buruienilor de lumină. Dacă le vei acoperi cu hârtie de ziar, plantele se vor usca mai repede, pentru că nu vor avea parte de lumină și aer.