De ce să pui un dop de plută în frigider. Trucul util pe care sigur nu-l știai

De ce să pui un dop de plută în frigider. Trucul util pe care sigur nu-l știai
De ce să pui un dop de plută în frigider

De ce să pui un dop de plută în frigider. Este vorba despre un truc foarte util, pe care în mod cert nu-l știai. Deși nu ai putea vedea cum te-ar putea ajuta un banal dop de plută, decât servind pentru scopul deja cunoscut, ei bine, află că el îți poate fi de mare folos în bucătărie. Iată cum, mai exact!

De ce să pui un dop de plută în frigider

Dacă pui un dop de plută în frigider, vei avea parte de o surpriză plăcută, întrucât te va ajuta să combați una dintre problemele des întâlnite, și anume, mirosul neplăcut din frigider.

Se știe faptul că depozitarea incorectă a alimentelor în frigider sau curățarea improprie poate favoriza apariția mirosurilor neplăcute, de care nu o să scapi foarte ușor. Prin urmare, este extrem de important să igienizezi frigiderul în mod regulat și, de ce nu, se apelezi la diverse trucuri care te pot ajuta să menții aerul proaspăt în interiorul frigiderului pentru cât mai mult timp. În acest sens, te poate ajuta deci banalul dop de plută.

Dopul de plută, folosit de regulă la astuparea sticlelor de băutură, are această proprietate de a absorbi mirosurile nedorite din interiorul acestui aparat electrocasnic.

Dopul se așază într-un pahar sau pe o farfurie și se introduce în frigider. Pluta va degaja un miros plăcut de citrice și va face ca alimentele să nu absoarbă mirosuri neplăcute. Se recomandă ca dopul de plută să se înlocuiască după circa două-trei zile cu un altul. Trucul te va ajuta să păstrezi astfel alimentele cât mai proaspete, pentru o perioadă de timp mai îndelungată.

Însă când vine vorba despre alimentele pe care le introducem în frigider, trebuie respectată o depozitare corectă a acestora. Păstrarea mâncării la o temperatură nepotrivită poate face ca ele să se altereze mai repede.

Dopul de plută, util și când faci grătar

Este indicat, prin urmare, să setezi frigiderul la o temperatură corectă, iar aceasta este de patru grade Celsius, conform recomandărilor producătorilor acestor aparate electrocasnice. În ceea ce privește temperatura optimă la care ar trebui să setezi congelatorul, recomandarea este de -17 grade Celsius.

Dacă consideri că utilitatea inedită a dopului de plută îți poate fi de folos, iată că mai avem o recomandare la fel de utilă, mai ales pe perioada primăverii și verii, atunci când prepararea grătarului în aer liber este o practică mai frecventă. Astfel, dacă înmoi câteva dopuri de plută în alcool sanitar și le pui pe grătar, vei reuși să aprinzi focul mai repede.