De ce să pui un dop de plută în frigider. Nu le vei mai arunca niciodată la gunoi

De ce să pui un dop de plută în frigider. Nu le vei mai arunca niciodată la gunoi
Pune dopurile de plută în frigider. Două modalități de utilizare a dopului de plută la care, probabil, nu te-ai gândit niciodată.

Nu mai reușești să pui dopul la sticla de vin, după ce ai deschis-o? Pune dopurile de plută în frigider. Poate ai atât de multe dopuri de plută încât nu mai știi ce să faci cu ele. Vestea bună este că le poți transforma în lucruri utile. Află câteva moduri ingenioase de a utiliza dopurile de plută la diverse treburi din casă. Îți va părea rău că nu te-ai gândit mai repede la ele.

Pune dopurile de plută în frigider

Poate că nu poți transforma apa în vin, dar cu siguranță poți transforma dopurile vechi de plută în lucruri utile pe care să le folosești în gospodărie. Există mai multe trucuri cu dopuri de plută care îți pot face munca mai ușoară.

De exemplu, un dop de plută te poate ajuta să îndepărtezi mirosurile neplăcute din frigider și nu numai. După ce scoți dopul de la sticla de vin, spală-l bine și lasă-l la uscat. Ulterior, îmbibă-l în uleiul esențial preferat și lasă-l să absoarbă pentru o perioadă de timp noua aromă.

După ce a fost impregnat cu uleiul esențial preferat, tot ce trebuie să faci este să îl așezați într-un recipient micuț și să îl lăsați într-un loc mai retras din frigider. Dopul de plută aromat va asigura un miros răcoritor în frigider, mai ales dacă este îmbibat în ulei de citrice.

Cum poți refolosi dopul de plută

După ce deschideți sticla de vin, ar trebui să vă obișnuiți să puneți dopul în congelator imediat după ce ați desfăcut vinul. Prin plasarea dopului în frigider, îl veți contracta astfel încât să fie mai ușor să îl introduceți înapoi în sticlă după ce ați terminat.

Dincolo de această întrebuințare, dopul de plută păstrat la frigider poate fi refolosit la sticlele de vin. După ce scoateți dopul de la o sticlă de băutură alcoolică, se poate întâmpla să nu mai reușiți să îl introduceți la loc. Uneori este simplu, alteori devine însă mai greu, iar asta din cauza faptului că dopul de plută se dilatează.

Dacă vă confruntați cu așa ceva, puteți lăsa dopul de plută la frigider cât timp beți vin. La final, puneți înapoi dopul de plută la sticlă. Vă va fi mult mai ușor să îl introduceți.

Cum scapi de zgârieturile de pe podea

Mai poți folosi dopurile de plută și pentru a preveni zgârieturile de pe podeaua sau parchetul din locuința ta. Nimănui nu-i place sunetul unui scaun ale cărui picioare răzuiesc podeaua. Puteți rezolva această problemă foarte simplu și rapid, cu ajutorul unui dop vechi de plută.

Pur și simplu tăiați dopul de plută în bucățele subțiri. Pe acestea, fixați-le pe partea inferioară a picioarelor scaunelor cu ajutorul unui lipici special pentru lemn. Astfel, vă veți asigura că bucățile de plută nu vor fi îndepărtate.