De ce să pui un capac timp de 5 minute pe orezul care fierbe. Trucul eficient pe care nu l-ai încercat până acum

De ce să pui un capac timp de 5 minute pe orezul care fierbe. Trucul eficient pe care nu l-ai încercat până acum
De ce să pui un capac timp de 5 minute pe orezul care fierbe

De ce să pui un capac timp de 5 minute pe orezul care fierbe. Este un truc eficient pe care nu l-ai încercat până acum. Orezul este un ingredient perfect pentru diverse alimente, este extrem de versatil și util în bucătărie. Însă trebuie urmați anumiți pași pentru ca pregătirea orezului să nu se transforme în eșec.

De ce să pui un capac timp de 5 minute pe orezul care fierbe

Mulți bucătări susțin, de altfel, că pregătirea corectă a orezului este una dintre cele mai complexe sarcini din gastronomie. Deși treaba pare simplă, are trucurile ei.

Pentru a pregăti orezul, cel mai bine este să folosești o cană de cereală la două căni de apă. Chiar și așa, există diferite tipuri de orez: spre exemplu, orezul integral are nevoie de mai multă apă pentru gătit. Trebuie să ții cont însă că cu cât ai mai multă apă, cu atât boabele se vor hidrata și, prin urmare, mai moi.

Boabele sunt pline de amidon, iar la spălare se desprinde puțin stratul ce îl acoperă. Dacă optezi pentru risotto, nu este necesar să îl clătești înainte de a-l prepara, ci este mai bine să îl gătești fără înmuiere prealabilă.

Motovul pentru care trebuie să acoperi orezul

Deși bunicile credeau, spre exemplu, că bulionul este baza unui orez bun, el nu este deloc esențial. Prin urmare, trebuie doar să asezonezi apa în care boabele de orez fierb. Unii adaugă ceapă, boia dulce, ardei dulce sau praf de usturoi, însă totul va depinde de gusturile lor.

Însă tu obișnuiești să acoperi orezul? Aici ar trebui să acorzi o atenție deosebită, deoarece, atunci când acoperi orezul, umiditatea va fi cel mai bun aliat al tău pentru a finaliza gătitul.

Trebuie doar să aștepți până când apa fierbe pentru a-l acoperi. De asemenea, un fapt foarte important este să pui focul la mic odată acoperit. Acest lucru îi va permite să se gătească uniform și să nu se lipească de fundul oalei. O altă recomandare este ca, odată ce preparatul tău este aproape gata, să îl lăsși acoperi timp de cinci minute pentru a profita din plin de abur.

Despre orez trebuie să știi că este un tip de cereale popular pe toate continentele. El este hrana de bază în Asia și are peste 40.000 de soiuri de diferite forme dimensiuni, texturi, arome și culori. El este cultivat în mod special în Asia, Africa, Italia, Spania și pe Coasta de Vest a Americii de Nord.