De ce să pui orez în tava pentru prăjituri. Trucul genial care va schimba modul în care gătești
Gospodinele au devenit din ce în ce mai curioase în privința trucurilor care ar putea să le îmbunătățească experiența în bucătărie. Multe doamne au luat la cunoștință noi metode care le ajute în pregătirea preparatelor lor preferate. Specialiștii au adus acum în prim-plan o variantă simplă, ieftină și rapidă care să te ajute. De ce trebuie să pui orez în tava pentru prăjituri și la ce te ajută?
Truc util gospodine: pune orez în tava pentru prăjituri
Majoritatea gospodinelor au început să ia la cunoștință diverse trucuri care să le ajute în bucătărie. Multe dintre doamne știu că chefii cu experiență au cu siguranță trucuri deosebite ascunse care să le facă viața mai ușoară. Cu siguranță o prăjitură făcută în casă este dorită de cei dragi în special la final de săptămână.
Nu trebuie să te mai gândești că poți să dai greș sau să cheltui sume mari pe dulciuri din comerț. Poți face o compoziție simplă de brioșe sau un chec fără să te stai prea mult pe gânduri. Specialiștii recomandă ca înainte să pui foaia de copt să adaugi câteva sute de grame de orez.
Ingredientul pe care de cele mai multe ori îl utilizezi în rețete sărate o să extragă grăsimea și o să ajute fundul checului să aibă o textură impecabilă. De asemenea, în timpul acesta aluatul nu ia contact direct cu tava încălzită, așa că nu mai există riscul ca blatul să se întărească sau să se ardă chiar dacă nu ești foarte atentă la ceas și îl lași mai mult la cuptor.
Scoate preparatul tău de la 180 de grade Celsius după 20 de minute, iar mai apoi lasă totul la răcit. Scoate cu grijă orezul pus pe tavă, pune boabele într-un borcan și refolosește ingredientul pentru a face economie. Cu siguranță o să reușești să salvezi câțiva bani dacă vei face asta.
Cea mai simplă rețetă de chec
Ingrediente:
4 linguri cacao;
400 g făină;
8 linguri ulei;
2 lingurițe de praf de copt;
10 oua (separăm albușul de gălbenuș);
4 pliculețe zahăr vanilat;
1 praf sare;
400 g zahăr.
Mod de preparare:
Bate separat albușurile cu un praf de sare și gălbenușurile cu zahăr. Experții recomandă să lași zahărul până se topește, ulterior să combini cele două creme și să adaugi făină, praf de copt și pliculețele de zahăr vanilat. Amestecă până când toate ingredientele se omogenizează și pune aluatul într-o tavă cu foaie de copt sub care ai pus deja orez.