De ce să pui o jumătate de felie de lămâie în cafea. Trucul care îţi va schimba dimineţile

de: Andreea Vînătoru
02 02. 2024

Cafeaua este una dintre cele mai savurate băuturi din întreaga lume. Ea poate fi consumată în orice moment al zilei, iar multe persoane susțin că sunt dependente de cafea. Unii preferă să o bea simplă sau cu lapte, însă există și alte ingrediente care se pot adăuga în cafea. Iată de ce e bine să pui o jumătate de felie de lămâie în cafea!

Ce se întâmplă dacă pui o felie de lămâie în cafeaua pe care o bei

Cafeaua este adorată de mulți dintre noi, mai ales că ne oferă un plus de energie în fiecare zi. Pentru o cafea mai aromată, unele persoane preferă să adauge câteva ingrediente secrete, care să le surprindă papilele gustative.

Așadar, dacă vreți să preparați o cafea mai specială acasă, atunci trebuie neapărat să puneți o jumătate de felie de lămâie în această băutură. S-ar putea să vă surprindă gustul!

Îi va da un gust mai delicios

Deși lămâia are un gust acru, cafeaua va căpăta o aromă mai specială și un gust mai dulce, astfel că nu veți mai avea nevoie de îndulcitori sau lapte.

Pe de altă parte, cafeaua, cât şi lămâile, au multiple beneficii pentru sănătate. Au au conținut mare de antioxidanţi, care protejează organismul de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Se știe că sucul de lămâie este o sursă ideală de vitamina C şi flavonoide, doi antioxidanţi puternici, care reduc riscul de cancer de esofag, stomac, pancreas şi cancer de sân.

Citește și: Băutura recomandată de specialiștii Harvard pentru a preveni îmbătrânirea. Are numeroase beneficii

Ce alte ingrediente mai puteți pune în cafea

În cafea mai puteți adăuga și cardamom, un condiment extrem de utilizat în Orientul Mijlociu. Se spune că o cafea, combinată cu cardamom va fi mult mai aromată, iar acest condiment va atenua și efectul cafeinei.

Chiar și sare mai puteți pune în cafea, pentru că îi va atenua gustul intens de amar. Un alt ingredient care mai poate fi utilizat cu succes în această băutură este untul. Specialiștii susțin că un vârf de cuțit de unt în cafeaua fierbinte o va face mai cremoasă și cu un gust mai intens.

Citește și: Ce se întâmplă dacă pui lapte în loc de apă într-un aparat de cafea: nu te așteptai la acest rezultat