De ce să pui o felie de pâine peste orezul abia gătit. Trucul care te scapă de o problemă neplăcută
Cu toate că este un aliment de bază, ingredient prezent într-o listă destul de lungă de rețete, nu mulți reușesc să îl prepare ca la carte. Problema are însă o rezolvare neașteptat de simplă. Află, din rândurile de mai jos, de ce să pui o felie de pâine peste orezul abia gătit. Acest truc va garanta rezultatul dorit.
Un internaut a dezvăluit de ce ar trebui să pui o felie de pâine peste orezul abia gătit
Orezul este vedeta gastronomiei asiatice, dar a câștigat o popularitate uriașă la noi în țară, în ultimii ani. Românii îl gătesc și consumă în cantități mari, fiind inclus în numeroase preparate tradiționale, inclusiv în celebrele sarmale.
Cu toate că este considerat un produs banal, nu toată lumea reușește să îl prepare de fiecare dată ca la carte. De cele mai multe ori, este lăsat prea mult timp la fiert sau pus în mai multă apă decât este cazul. Rezultatul: boabe umflate în exces, care se lipesc unele de altele.
Te-ar putea interesa și: Trebuie să speli orezul înainte să-l gătești? Răspunsul este mai profund decât ar fi crezut lumea
Trucul este simplu, eficient și deloc costisitor
Cea mai simplă soluție este să facem o investiție într-un aparat special pentru prepararea orezului. Dacă nu îți dorești să scoți bani din buzunar pentru un astfel de dispozitiv, există o variantă deloc costisitoare.
Este vorba despre un truc ce face furori în mediul online. În ultima perioadă, internetul a devenit un catalog uriaș de trucuri și recomandări pentru bucătarii cu mai multă sau mai puțină experiență. Pe o platformă de social media, un internaut explică de ce ar trebui să pui o felie de pâine peste orezul abia gătit.
Astfel dacă orezul fiert are consistența unui terci, tot ce trebuie să faci este să pui peste el o felie de pâine albă. Acoperă vasul cu un capac și mai lasă-l pe foc nu mai mult de două minute. Pâinea va absorbi lichidul în exces, iar rezultatul va fi spectaculos.
Te-ar putea interesa și: Cu ce să înlocuieşti orezul alb. Varianta mai sănătoasă de care puţini români au auzit. E chiar la îndemână