09 aug. 2022 | 12:27

De ce să pui o felie de cartof în uleiul lăsat în tigaie. Trucul genial pe care îl foloseau bunicile

Diverse
De ce să pui o felie de cartof în uleiul lăsat în tigaie. Trucul genial pe care îl foloseau bunicile
Un truc genial pe care îl foloseau bunicile. Te poate ajuta în bucătărie

De ce să pui o felie de cartof în uleiul lăsat în tigaie? Fiecare gospodină își are ritualul ei în bucătărie. Mai ales când vine vorba de prăjeli. Dar, dacă vă întrebați „De ce să pui o felie de cartof în uleiul lăsat în tigaie?”, răspunsul îl veți găsi în trucul genial pe care îl foloseau bunicile. Este cazul, dragi gospodine, să uitați de alimentele prăjite cu cocoloașe și în uleiul refolosit. Cu aceste sfaturi moștenite din generație în generație, veți putea găti mai sănătos și veți economisi bani la supermarket.

Un truc genial pe care îl foloseau bunicile. Te poate ajuta în bucătărie

Prăjirea în ulei a fost una dintre cele mai utilizate tehnici de gătit în bucătărie, timp de decenii. În toate casele am văzut acei cartofi irezistibili și crocanți, crochete și găluște , pui prăjit și pane, pește și multe alte preparate pentru care este necesar să se folosească o cantitate considerabilă de ulei.

Dar ce se întâmplă de obicei când ne prăjim acasă? Uleiul, în cele mai multe cazuri, se „murdărește” și capătă cocoloașe arse de la resturile ingredientelor pe care le gătim. O problemă care poate strica gustul următoarelor ingrediente pe care urmează să le gătim.

Pe lângă faptul că face rău sănătății noastre, ne obligă să cheltuim mai mult ulei. Asta ne afectează, în mod clar, și buzunarele. Pentru aceste motive și multe altele, prelungirea duratei de viață a uleiului este o idee bună.

Cu alte cuvinte, nimic nu se compară cu a învăța de la bunicile noastre și a lua aminte la cele mai folosite și cele mai eficiente trucuri generație după generație.

De ce să pui o felie de cartof în uleiul lăsat în tigaie?

Dacă nu știați încă de ele, vă propunem următoarele trucuri pentru a păstra uleiul de prăjire curat. Așa că, nu aveți altceva de făcut, decât să le luați în considerare, iar pe viitor chiar să le folosiți. Cu siguranță îți va prinde bine în bucătărie, mai ales atunci când vrei să prăjești câte ceva.

1.Pune o felie de cartof în uleiul lăsat în tigaie

Acesta este un truc cât se poate de ieftin și bun. Tot ce ai de făcut este să folosești o felie de cartof curățat de coajă. Astfel vei împiedica uleiul să impregneze aroma alimentelor pe care le gătești și îl poți refolosi din nou.

2.Folosește coaja de lămâie

Adăugați o bucată de coajă de lămâie la uleiul de prăjit deja în tigaie. Când devine aurie, trebuie să o îndepărtezi. Vei vedea că citricele permit ca aroma uleiului să nu fie alterată, mai ales atunci când gătești pește, de exemplu.

3. Poți folosi o bucată de pâine 

Știai că miezul de pâine este un mare absorbant de tot felul de lichide? Ai dreptate. În uleiul de prăjit, funcționează ca un fel de magnet și reține impuritățile în el. În acest fel, poți continua să prăjești fără a schimba uleiul. La final, vi vedea că felia de pâine pe care ai folosit-o este practic neagră.

4. Nu arunca cojile de ouă. Le poți folosi

Un alt truc al bunicii este să adaugi două coji de ouă la prăjit. Acest lucru va împiedica uleiul să se ardă și să facă spumă, ceea ce îl murdărește aproape complet. Pentru a o încorpora în tigaie, trebuie să o cureți și să o usuci foarte bine.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro