De ce să pui mierea la frigider. Trucul apicultorilor cu experiență, așa nu vei mai fi păcălit

de: Andreea Vînătoru
19 04. 2024

De ce este bine să pui mierea la frigider? Mulți români aleg să cumpere miere din comerț, însă de cele mai multe ori, aceasta nu este făcută din ingrediente naturale. De aceea, apicultorii vin cu un truc uimitor prin care puteți deosebi mierea naturală de cea contrafăcută.

De ce apicultorii recomandă să puneți mierea la frigider

Mierea din comerț conține zahăr, fie sub formă de zahăr invertit, fie sub formă de tot felul de tehnici precum siropul de porumb. Dar dacă vrei să consumi miere naturală, apicultorii cu experiență explică cum o puteți identifica.

De obicei, mierea poate fi ușor contrafăcută, iar acest lucru poate duce la achiziționarea unui produs nesănătos. Dacă mierea nu este autentică, există riscul de a avea probleme de sănătate pe termen lung. Prin urmare, este crucial să verifici autenticitatea mierii înainte de a o cumpăra din comerț. Așadar, apicultorii ne învață cum să aflăm dacă mierea este naturală sau nu!

Așa aflați dacă mierea este naturală sau contrafăcută

Mierea de albine care nu conține niciun pic de zahăr se va zaharisi dacă va fi ținută sub o temperatură de 14 grade Celsius. Puteți pune borcanul cu miere la frigider pentru a afla sigur cum stau lucrurile.

Puteți faceți și testul cu paharele de apă! Puneți mierea fără zahăr și cu zahăr în pahare cu apă diferite și veți vedea că mierea naturală se va dizolva greu și va lăsa în paharul cu apă o culoare galbenă. În schimb, cealaltă miere cu zahăr se va comporta ca zahărul într-un pahar cu apă, adică se va dizolva rapid și apa va rămâne la fel ca și culoare, adică transparentă.

Culoarea mierii, un indiciu important

Și culoarea mierii poate fi un indiciu! Mierea autentică are o culoare specifică, iar diferențele dintre nuanțe pot dezvălui care este un produs falsificat și care nu! De exemplu, mierea de salcâm are o culoare aproape incoloră, așadar prezența unor nuanțe galbene poate indica o miere falsificată!

Pe de altă parte, mierea este un conservant natural și nu are nevoie de refrigerare. Dacă ați pus mierea la rece, nu o mai puteți folosi ulterior. Dacă este refrigerată, mierea se întărește și se cristalizează, așa că este mai bine să fie păstrată în cămară, la temperaturi de 15-20 de grade Celsius.

Vezi și: Alimentele care își pierd gustul dacă le ții în frigider. Unde trebuie să le depozitezi, de fapt