De ce să pui magneți pe filtrele de ulei. Secretul șoferilor cu mare experiență

De ce să pui magneți pe filtrele de ulei. Secretul șoferilor cu mare experiență
Motive pentru a cumpăra un magnet de filtru de ulei. Secretul șoferilor cu mare experiență

Dacă ești șofer profesionist, este posibil să fi auzit de magneții pentru filtrele de ulei. Sunt magneți de înaltă calitate pe care îi puneți în filtrul de ulei de unică folosință. În cele ce urmează aflăm împreună de ce să pui magneți pe filtrele de ulei. Se pare că acesta este secretul șoferilor cu mare experiență.

Ești șofer profesionist? Află de ce să pui magneți pe filtrele de ulei

Scopul unui magnet pentru filtru de ulei este de a crea un câmp magnetic în interiorul filtrului de ulei. Un magnet de bună calitate va reține micile particule de metal feros din ulei.

În acest fel, particulele de metal nu vor călători prin motor și nu vor uza piesele din interior. Magneții pentru filtrul de ulei sună grozav, dar merită? Haideți să aflăm!

Motive pentru a cumpăra un magnet de filtru de ulei. Secretul șoferilor cu mare experiență

În primul rând, să vorbim despre 2 motive pentru care doriți un magnet în filtrul de ulei:

1. Un magnet pentru filtrul de ulei poate ajuta la prinderea particulelor de metal

Uneori, mici particule metalice vor ajunge în uleiul de motor. Mediile de filtrare din filtrul dvs. de ulei nu pot prinde aceste particule metalice. Ele sunt prea mici. Asta înseamnă că uleiul de motor contaminat va continua să treacă prin motor. Particulele de metal vor crește uzura componentelor din motor.

Pentru ca uleiul de motor să fie eficient, acesta trebuie să fie neted și alunecos. Atunci când particulele metalice contaminează uleiul de motor, uleiul devine abraziv. Aceasta este o veste proastă pentru componentele motorului. Creează frecare între piesele în mișcare din cadrul motorului.

Ca urmare, procesul de uzură este accelerat. Poate exista un efect de șmirghel, ceea ce înseamnă că așchiile de metal creează mai multe așchii Dacă lăsați uleiul abraziv să treacă prin motor prea mult timp, motorul se va uza prematur. Un magnet pentru filtrul de ulei ajută la prevenirea acestui lucru.

2. Un magnet pentru filtrul de ulei ajută la menținerea mediului filtrant neînfundat

Acesta este un mare beneficiu dacă folosiți filtre de ulei ieftine de unică folosință care se înfundă rapid. Filtrele de ulei pot prinde unele dintre particulele metalice mai mari din ulei. Aceasta va face ca filtrele să se înfundă mai repede.

Ce se întâmplă atunci când filtrul de ulei se înfundă cu mult înainte de următorul schimb de ulei? Motorul dumneavoastră primește ulei murdar.

Filtrele de ulei au o supapă de bypass. Atunci când un filtru este suficient de înfundat încât uleiul nu mai poate trece prin mediul filtrului, acesta este redirecționat prin supapa de bypass.

Când se întâmplă acest lucru, nimic nu filtrează uleiul. Tot uleiul care trece prin supapa de bypass este murdar și este pompat în motor. După cum știm cu toții, uleiul murdar este foarte rău pentru motor, mai ales atunci când este contaminat cu așchii de metal. Supapa de by-pass există pentru că, fără ea, motorul nu va primi deloc ulei. Uleiul murdar este mai bun decât lipsa de ulei.

Concluzie

Atunci când așchiile de metal contaminează uleiul de motor, filtrul de ulei se va înfundă probabil rapid. Așadar, cu un magnet în filtrul de ulei, veți avea liniștea că filtrul de ulei nu se va înfundă prea devreme.

Magnetul va reține particulele de metal din ulei în locul mediului filtrant. Mai trebuie reamintit că unele filtre de ulei reutilizabile conțin magneți care rețin particule de metal. Acum știi motivul de ce să pui magneți pe filtrele de ulei, așa că mare grijă. Dacă ești șofer profesionist, este important să ai grijă de mașina ta.