De ce să pui lapte în loc de apă în mămăligă. Doar aşa o vei prepara de acum
Mămăliga este adorată de românii care o consumă tare sau moale. Majoritatea oamenilor din ziua de azi o preferă moale și din mălai grișat. Cu toate astea, cea tradițională și consumată deseori la țară este cea vârtoasă și care se poate tăia cu o ață. Bucătarii au schimbat rețeta originală și au adăugat câteva ingrediente care să o facă mai delicioasă. Care este motivul pentru care unii chefi pun lapte în ea în loc de apă?
Trucuri pentru mămăligă: de ce să o fierbi în lapte?
Mămăliga este consumată ca garnitură, dar și ca fel de mâncare de sine stătător. Românii o adoră lângă sarmale, tocănițe sau tochituri din carne de porc, oaie sau miel. De asemenea, ea este consumată și sub formă de bulz în straturi și doar cu smântână și brânză.
Se spunea pe vremuri că femeile care știau să facă o mămăligă perfectă sunt bune de măritat. Lucrurile s-au schimbat acum, iar mălaiul grișat este de mare ajutor pentru că mămăliga se prepară mai rapid, este și mai delicioasă și poate fi gătită de toată lumea.
De asemenea, marii bucătari s-au gândit cum să o facă și mai gustoasă, așa că au descoperit noi combinații de gusturi și ingrediente pentru a scoate din anonimat felul tradițional de mâncare.
Chefii fierb mălaiul în lapte pentru o textură mai fină și un gust mai bun. Poți ca la jumătatea procesului să adaugi și un sfert de pachet de unt pentru cremozitate sau puțin parmezan. Mălaiul din comerț trebuie să fiarbă aproximativ 30 de minute, iar cel de țară are nevoie de 10-15 minute mai mult decât acesta.
Mod de preparare
Pentru un efect surprinzător, lasă mămăliga să se răcească și taie totul în batonașe. Unge bucățile cu puțin ulei de măsline și rade cașcaval peste ele, iar mai apoi bagă totul la cuptor pentru cel mult 7 minute. O să ai în felul acesta o garnitură perfectă pentru o bucată de carne de calitate sau pentru sarmalele din zilele de sărbătoare.
O idee bună este să le pui chiar pe grătar, dar nu trebuie să le lași mai mult de 3 minute pe fiecare parte. Este indicat ca în această metodă de gătit să pui abia la final puțin parmezan sau cașcaval. Unii chefi adoră să toace mărunt bucățele de bacon pe care să îl pună în interior, iar mai apoi să pună mămăliga în forme diverse cât timp este caldă. Așa este cel mai ușor de servit oaspeților.