De ce să pui hârtie de bucătărie peste salata verde. Trucul secret al bucătarilor profesioniști

De ce să pui hârtie de bucătărie peste salata verde. Trucul secret al bucătarilor profesioniști
Ce se intampla daca pui un sul de hartie peste salata verde

Punem pariu că, de multe ori, ai deschis frigiderul gândindu-te să faci o salată asortată, doar ca să constați că frunzele salatei s-au vestejit și au devenit maronii. Ce se întâmplă dacă pui hârtie de bucătărie peste frunzele de salată. Trucul acesta genial funcționează de minune.

Cum păstrezi salata verde cu hârtie de bucătărie

Da, ai citit bine. Se pare că există o modalitate extrem de simplă care te asigură că frunzele de salată rămân la fel de verzi și proaspete ca în ziua în care ai cumpărat leguma, pe timp de vară.

Ți s-a întâmplat vreodată să cumperi mai multe legume de la piață sau din centrele comerciale și, peste câteva zile, să constați că acestea nu mai sunt bune? Ei bine, umezeala din frigider poate dăuna legumelor tale, dacă acestea nu sunt depozitate corespunzător.

Dacă vrei ca salata verde să rămână fresh pentru mai multe zile, tot ce trebuie să faci este să pui un prosop de hârtie umed în punga în care se află leguma, pentru ca hârtia să absoardă umezeala.

Gospodinele folosesc trucul acesta genial de mulți ani de zile, iar, recent, secretul a fost împărtășit de bloggerul culinar Marie Saba.

În urmă cu ceva timp, Maria Saba scria pe Instagram cât de entuziasmată era, atunci când a descoperit acest mic secret care i-a schimbat viața.

„Când ajungi acasă cu verdeață în saci, taie punga și pune înăuntru un prosop de hârtie. Prosopul de hârtie va absorbi umezeala și va menține verdețurile mai proaspete”.

Cum să nu risipești frunzele de salată verde

Astfel, verdeața va rămâne proaspătă pentru mai mult timp. Internauții au fost încântați de trucul împărtășit de bloggerița lor favorită. Mai mult de atât, mulți dintre cei care o urmăresc pe Maria Saba pe rețelele sociale i-au mărturisit că știau deja de acest truc.

„Genial! Vai de mine, mulțumesc! Risipesc mai multă salată decât îmi place să recunosc, abia aștept să încerc trucul ăsta!

Eu fac exact același lucru și dacă îl țin într-un recipient îl învelesc mereu și într-un prosop de hârtie, dar să nu uităm dacă aveți ciuperci, scoateți-le întotdeauna din recipient și puneți-le într-o pungă de hârtie. Durează mai mult și le împiedică să devină lucioase imediat.

Un alt lucru pe care îl fac este să scot întotdeauna țelina din punga de plastic, să o înfășor în folie de aluminiu și să o pun în sertarul pentru tocătoare, durează foarte mult.”, au scris internauții pe pagina de Instagram a bloggeriței culinare.

Citește și Alimentele speciale pentru creșterea imunității. Mihaela Bilic dă sfatul vital pentru români