De ce să pui frunze de dafin în găleata mopului. Secretul gospodinelor pricepute, scapi de o mare problemă
Gospodinele caută diverse trucuri care să le ajute la curățenie. Cele mai inventive pun frunze de dafin în găleata mopului. Cu toate astea, nu toate persoanele știu despre acest truc simplu, ieftin și rapid. Dafinul este nelipsit din bucătărie, dar acest ingredient poate fi folosit și la alte treburi. La ce ajută, de fapt?
De ce e bine să pui frunze de dafin în găleata mopului
Dafinul este nelipsit din bucătăriile românilor, mai ales că este folosit la diverse mâncăruri. Cu toate că este cunoscut de toată lumea, puține gospodine știu că este de mare ajutor și în gospodărie, dar pentru asta trebuie să puneți frunzele de dafin în găleata mopului. Nu v-ați fi gândit, dar foile de dafin reprezintă cea mai bună metodă pe care o poţi folosi pentru a scăpa de gândaci. Nu îi va omorî, dar mirosul pe care îl emană îi alungă definitiv din orice locuinţă.
Ține gândacii la distanță
De regulă, primăvara este anotimpul când apar gândacii, deoarece își părăsesc cuiburile pentru a merge în căutarea hranei și a apei. Aceste insecte care răspândesc microbi și bacterii pătrund în majoritatea caselor, iar simpla lor prezență poate fi destul de neplăcută. De aceea, pentru a preveni apariția lor în locuințe, puteți folosi un truc simplu. Puteți să uitați de produsele chimice din comerț, care nu funcționează așa cum ai vrea.
Gândacii sunt insecte murdare, purtătoare de bacterii care pot provoca boli dacă ajung în contact cu alimente, așa că este important să căutați tehnici pentru a-i elimina sau pentru a-i împiedica să mai intre în casă. În materialul următor vă prezentăm cum puteți curăța podelele cu ingrediente naturale pentru a preveni intrarea gândacilor în locuințe, mai ales primăvara și vara. Aveți nevoie de frunze de dafin, apă și oțet!
Vezi și: De ce să pui o frunză de dafin în geantă. Secretul care îţi poate schimba viaţa, ce atrage
Cum se prepară amestecul-minune
Se fierbe un litru de apă cu 10 foi de dafin timp de cinci minute. După ce timpul a expirat, se ia cratița de pe foc și se acoperă. Când s-a răcit complet, adăugați în apă oțet alb sau 30 de picături de ulei esențial de dafin, pentru a-i intensifica aroma. Turnați amestecul într-o găleată și spălați parchetul din living sau gresia din baie.
Dacă nu aveți frunze de dafin la îndemână, le puteți înlocui cu rozmarin, busuioc, usturoi, lavanda și citrice, precum lămâie sau portocală. Fie le adaugi direct în găleata mopului sau sub formă de uleiuri esențiale.
Pentru ca gândacii să nu mai apară, aruncați gunoiul mai des și verificați alimentele din frigider care s-au stricat. În plus, dacă aveți probleme cu umiditatea sau crăpăturile din casă, trebuie să luați măsuri în acest sens. Gândacii se vor strecura printre aceste crăpături direct în casă.
Vezi și: De ce este bine să pui foi de dafin printre hainele din șifonier. Problema majoră de care te scapă