De ce să pui făină în tigaia în care faci ouă ochiuri. Trucul simplu pe care îl cunosc gospodinele cu experiență

de: Sabina Anastasia
07 09. 2022

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Nu doar din punct de vedere nutrițional, însă. Această masă îți poate influența starea de spirit pentru tot restul zilei. Prin urmare, un ouă prăjit gătit perfect este, fără îndoială, o modalitate excelentă de a-ți începe ziua. Află în rândurile de mai jos care sunt secretele unui astfel de mâncare. Vezi de ce să pui făină în tigaia în care faci ouă ochiuri.

Secretele celor mai bune ouă prăjite

Ouăle sunt, în general, în toate bucătăriile din lume, un produs de bază. Cel mai simplu mod de a le prepara este de a le prăji. Poate fi simplu să gătești ouăle într-o cantitate mică de grăsime, într-o tigaie fierbinte. Însă nu toată lumea știe să le dea forma și textura perfectă.

Când vine vorba despre prepararea ouălor, este important tipul de tigaie în care le prăjiți. Pentru ouă, nimic nu este mai potrivit decât o tigaie antiaderentă. Aceasta nu poate fi folosită, de obicei, o perioadă de timp îndelungată. Prin urmare, nu trebuie să cheltuiți nici foarte mulți bani pe ea.

Dacă nu aveți o tigaie antiaderentă, puteți folosi o tigaie din fontă sau din oțel. În aceste cazuri însă, asigurați-vă că puneți o cantitate de grăsime mai mare când prăjiți ouăle. În acest fel, veți evita situațiile în care va fi nevoie să răzuiți tigaia.

Este important și tipul de grăsime în care alegeți să prăjiți ouăle. În bucătăria românească, gospodinele folosesc ulei de floarea soarelui. Cea mai recomandată grăsime pentru a prăji ouăle este, însă, untul. Dacă nu vă place acest produs, puteți opta pentru alte modalități de a prăji oul, precum uleiul de măsline.

De ce să pui făină în tigaia în care faci ouă ochiuri

Există, bineînțeles, avantaje și dezavantaje în cazul utilizării fiecărui produs în parte. Untul se va încălzi mai repede și poate avea tendința de a se arde. În schimb, el va oferi mai multă aromă ouălor prăjite. Uleiul poate să determine prăjirea ouălor la temperaturi scăzute, spre deosebire de unt.

Fiecare persoană preferă să consume ouă prăjite după propriul gust, ceea ce este absolut normal. Nu tuturor le plac ouăle prăjite mult. Unii preferă ca gălbenușul să fie lichid, nu solid. Indiferent de felul în care consumați ouăle prăjite, adăugați întotdeauna puțină făină în tigaia în care le preparați. În acest fel, veți preveni arderea lor.

Nu în ultimul rând, timpulde prăjire a unui ou poate varia, în funcție de preferințele fiecărei gospodine. Dacă folosiți o tigaie încinsă, oul se va găti mai repede, chiar dacă este la foc mic. De obicei, timpul de prăjire al unui ou variază, cu aproximație, între 25 și 45 de secunde.