De ce să pui ceapa tăiată într-un pahar cu apă. Trucul genial pe care trebuie să-l încerci
Dacă îți place să mănânci des ceapă verde, există o modalitate simplă prin care te poți asigura că vei avea la îndemână mereu această legumă. În plus, vei putea să economisești și câțiva bani când vei merge la piață. Află în rândurile de mai jos de ce să pui ceapa tăiată într-un pahar cu apă. Îți va părea rău că nu ai aplicat acest truc mai repede.
De ce să pui ceapa tăiată într-un pahar cu apă
Dacă viitoare când cumperi ceapă verde de la magazin și o toci pentru a o pune în mâncare, nu arunca rădăcinile. Cu ajutorul lor, poți înmulți această legumă acasă la tine. O poți face, practic, pe timp nelimitate. Este o opțiune bună pentru oricine dorește să economisească bani, dar să și dispună mereu de ceapă verde.
Aproape toată tulpina acestei legume poate fi tocată pentru mâncare. Frunzele verzi, lungi, au gust ușor de ceapă. Rădăcinile cu bulbi albi, însă, au o aromă mai puternică. Acestea din urmă pot fi folosite pentru a înmulți ceapa verde. Vei avea nevoie doar de rădăcinile de ceapă, curate și intacte, o cană de apă și un mediu luminos.
Ca să înmulțești ceapa verde în apă, trebuie să tai rădăcinile cu bulbi albi, precum în imaginea de mai jos. Asigură-te că nu le tai prea scurt, în așa fel încât ceapa să poată rezista în pahar. Curăță, apoi, ușor bulbii și rădăcinile sub jetul de apă, pentru a îndepărta excesul de murdărie.
Într-un pahar curat, adaugă apă suficientă pentru ca bulbii albi să rămână în ea. La suprafață ar trebui să fie doar o parte verde din ceapa tăiată. Pune paharul cu apă lângă o fereastră sau într-un mediu în care să dispună de suficientă lumină, care să favorizeze dezvoltarea legumei. În primele 24 de ore, ar trebui să vezi deja semne de creștere.
O dată la fiecare două, trei zile sau atunci când apa începe să prindă ușor culoare, este necesar să fie schimbată. În maximum 13 zile de la momentul în care a fost pusă în apă, ceapa verde deja prezintă frunze mari și gustoase, ce pot fi folosite în diverse mâncăruri.
Cum înmulțești rapid ceapa verde la tine acasă
Unele gospodine replantează ceapa verde, după un anumit interval de timp, în sol. În acest fel, îi asigură mai mulți nutrienți. După aproximativ o săptămână din momentul în care a fost pusă în apă (când are în jur de 8 cm înălțime), ceapa verde poate fi replantată într-un ghiveci. În acest fel, evităm cazurile în care frunzele devin tot mai subțiri.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi pământ într-un ghiveci sau într-un recipient încăpător. Fă câteva găuri suficient de mari în sol pentru ceapa verde și lasă o distanță de aproximativ 2, 5 cm între acestea. Înfinge ușor rădăcine cepei în pământ și acoperă bulbii albi cu circa 5 cm de sol.
După ce ai plantat ceapa verde, udă pământul. Asigură-te la fiecare două zile că solul este încă umed. În scurt timp, vei avea acasă la tine ceapă verde pe care o vei putea folosi în diverse feluri de mâncare.