De ce să pui blugii în apă cu zahăr. Trucul salvator de care puţine românce au habar

De ce să pui blugii în apă cu zahăr. Trucul salvator de care puţine românce au habar
De ce sa pui blugii in apa cu zahar. Trucul salvator de care putine romance au habar

Atunci când vrei să îți speli perechea preferată de blugi, te îngrijorează faptul că pantalonii s-ar putea decolora, dacă nu folosești produsele potrivite. Ei bine, poți scăpa rapid de această problemă. Gospodinele cele mai iscusite au găsit soluția perfectă cu ajutorul căreia blugii tăi vor rămâne la fel ca noi.

Trucul genial cu apă și zahăr pentru ca blugii să-și păstreze culoarea cât mai mult timp

Indiferent de anotimp, blugii reprezintă articolul vestimentar care nu lipsește din garderoba oamenilor, atât a femeilor, cât și a bărbaților. Gospodinele și-au împărtășit trucul pentru ca blugii să nu se decoloreze niciodată, iar secretul constă în prespălarea pantalonilor.

Cu alte cuvinte, secretul este să înmoi blugii într-o soluție cu apă, zahăr și oțet, înainte sau chiar și după ce-i pui la mașina de spălat. Dacă vei face acest lucru, vei observa că blugii își vor păstra culoarea pentru mai mult timp.

Tot ce trebuie să faci este să torni circa 5-7 litri de apă caldă într-un lighean. Apoi, vei adăuga 1 cană de oțet de masă 9% și 2-3 linguri de zahăr. După ce amesteci ingredientele, pui blugii la înmuiat în soluția respectivă pentru 40 – 50 de minute.

La final, îi scoți din lighean, îi clătești puțin și îi limpezești normal, de mână sau la mașina de spălat. De asemenea, specialiștii recomandă să usuci articolele din denim în baie sau într-un loc unde nu cade lumina puternică a soarelui.

Citește și Cât de des trebuie spălați blugii, de fapt. Greșeala pe care o fac mulți români

Cum se spală corect blugii

Un alt truc genial este să întorci blugii pe dos, înainte să-i pui la mașina de spălat. În acest fel, te vei asigura că nu se decolorează prematur.

Atenție! Un alt aspect important de reținut este să speli împreună doar blugii de nuanțe identice, în caz contrar, vei risca să-i colorezi pe toți. Cu alte cuvinte, blugii negri sau de culoare închisă nu trebuie spălați împreună cu cei albi sau bleu.

O altă recomandare venită din partea specialiștilor este să speli blugii la o gradație de 30 de grade, respectând întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă.

Nu uita să cumperi și detergentul potrivit, special pentru țesături colorate. După cum era de așteptat, nu este recomandat să folosești balsam, deoarece fibrele din denim se pot deteriora mult mai ușor.

Citește și Băutura neașteptată care scoate petele de pe blugi. Este marele secret al americanilor

Urmăriți Playtech.ro și pe