De ce să pui bicarbonat de sodiu peste cartofi înainte de a-i băga la cuptor. E cea mai tare idee
Mâncărurile cu sau de cartofi sunt, de obicei, foarte ușor de pregătit. În plus, la final nu prea sunt deșeuri de aruncat la gunoi – cu excepția unei grămezi de coji. Acestea sunt principalele motive pentru care, când ești în criză de timp, preferi să gătești rapid câțiva cartofi, indiferent dacă îi faci prăjiți sau la cuptor. Iată câteva sfaturi pentru a prepara cartofii mai delicioși ca niciodată! Află de ce să pui bicarbonat de sodiu peste cartofi și ce efecte are acesta.
Secretele celor mai delicioși cartofi gătiți acasă
Secretul celor mai buni cartofi făcuți acasă. Când vine vorba despre gătitul cartofilor, întotdeauna trebuie să îi alegi pe cei de calitate superioară. De altfel, aceasta este regula de bază pe care trebuie să o respecți de fiecare dată când vrei să pregătești un fel de mâncare cu adevărat delicios.
Majoritatea cartofilor se împart în două categorii: cei cernoși și cei cu amidon. Soiurile cernoase de cartofi, de exemplu cei cu coajă roșie, sunt cei mai potriviți pentru rețete în care legumele sunt tăiate în bucăți intacte. Astfel de cazuri sunt, de exemplu, următoarele: salată de cartofi, tocănițe etc.
Diferența dintre cartofii cernoși și cartofii cu amidon este că cei din urmă devin foarte pufoși când sunt gătiți și pot fi „frământați” foarte ușor. Din acest motiv, pentru a găti cartofi copți și piureuri, gospodinele cumpără întotdeauna cartofi cu amidon. Nu întotdeauna trebuie să eviți amidonul. În unele rețete, ajută la îngroșarea sosului fără făină.
Când nu vreți ca mâncarea să devină un fel de pastă sau nu doriți ca legumele să se lipească unele de altele, atunci este preferabil să clătiți amidonul.
De ce să pui bicarbonat de sodiu peste cartofi
Să luăm cazul cartofilor prăjiți de casă. Dacă se lipesc unii de alții, uleiul nu va mai putea să ajute exteriorul acestora să devină crocant. Centrul cartofilor va rămâne mult prea tare. Pentru a evita astfel de situații, este bine să lăsați cartofii în apă pentru o perioadă de timp astfel încât excesul de amidon să fie îndepărtat.
Când aveți dubii cu privire la tipul de cartofi potrivit pentru a prepara o anumită rețetă, alegeți-i pe cei universali. Li se mai spun și cartofi galbeni. Aceștia au coajă netedă și un nivel mediu de amidon.
Când fierbeți cartofii pentru a-i face piure, se recomandă să îi fierbeți întregi, cu coajă. Abia după fierbere se îndepărteaza coaja. Iar asta din simplul motiv că exteriorul cartofului îl protejează în apă.
La prăjire, însă, cartofii se vor găti mult mai repede dacă sunt tăiați. Pentru a vă bucura de o textură mai crocantă, la exterior, a cartofilor, este recomandat să apelați la un truc foarte simplu. Se aplică și la cartofii de cuptor. Presărați peste cartofi bicarbonat de sodiu, nu în cantitate mare. Acesta va ajuta cartofii să capete o crustă crocantă, potrivit Impact.