De ce să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle. Trucul e genial

De ce să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle. Trucul e genial
Intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu

De ce să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle. Este un truc pe care îl poți face cu foarte mare ușurință și este foarte util pentru fiecare persoană care consumă ouă fierte la micul dejun sau care prepară anumite aperitive pe bază de ouă fierte, cum ar fi ouăle umplute. Iată la ce te ajută bicarbonatul de sodiu în apa în care fierbi ouăle.

De ce să pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle

Trucul bicarbonatului de sodiu în apa în care fierbi ouăle te ajută ca să cureți ouăle fierte de coajă. Curățarea se va face extrem de simplu, întrucât bicarbonatul de sodiu pătrunde în coajă și o face să se desprindă mai ușor.

Mai trebuie să știi că, în cazul în care nu ai bicarbonat de sodiu la îndemână, poți folosi și oțet. La fel, oțetul se adaugă în apă, în timpul fierberii. Și oțetul face ca coaja oului fiert să se desprindă mai ușor.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are mai multe întrebuințări practice în orice casă. Folosind bicarbonatul de sodiu poți curăța chiuveta. Trebuie doar să presari praful alb în chiuvetă și apoi să freci folosind un burete umed. De asemenea, poți desfunda chiuveta folosind bicarbonatul de sodiu. Trebuie să torni pe scurgerea chiuvetei o cană de bicarbonat de sodiu, apoi o ceașcă de oțet fierbinte. După câteva minute, se toarnă și un litru de apă fierbinte.

Mai trebuie să știi că bicarbonatul de sodiu crește puterea de curățare a detergentului de vase adăugând câteva linguri de bicarbonat de sodiu în sticla cu detergent.

Se înlătură petele din cești dacă presari în ele bicarbonatul de sodiu și freci interiorul cu o cârpă udă. Dacă însă pata persistă, se amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă caldă și se lasă în cană, peste noapte.

Și petele de pe termos pot fi scoase la fel de simplu. Se pune 1-2 lingurițe de bicarbont de sodiu în vas, se umple cu apă clocotită, se pune capacul și se lasă câteva ore la răcit. Apoi se scurge termosul și se clătește bine.

Deși bicarbonatul de sodiu este un ingredient foarte util în gospodărie, trebuie să știi că nu toate elementele dintr-o locuință pot fi curățate cu bicarbonat de sodiu. Spre exemplu, este cazul marmurei sau lemnului, cărora li se poate distruge stratul protector și pot rămâne în urmă zgârieturi.